Spartani, fantome si avocati corupti

Vineri, 22 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 22-28 februarie]


Ce poate fi mai simplu decat sa faci o parodie dupa un succes de la Hollywood, s-au gandit Jason Friedberg si Aaron Seltzer dupa ce si-au exersat mana cu Epic Movie.

Si s-au apucat sa inghesuie laolalta bancuri (proaste) cu gay, trimiteri la seriale (Ugly Betty) si concursuri TV (American Idol), sosii (jalnice) ale unor vedete (un soi de Britney Spears in mizerie care, departe de a fi amuzanta, starneste numai mila) si numere de music-hall absolut oripilante prin lipsa de sens. Ce a iesit? Puteti vedea saptamana aceasta pe ecrane in Meet The Spartans.

CineTV dixit: nici macar sanii lui Carmen Electra nu reusesc sa mai salveze ceva din filmul asta care va va ucide nemilos neuronii unul cate unul.

(vezi trailer)




Mai tineti minte The Ring, cu mortile lui bizare si spiritele malefice actionand prin intermediul unei casete video? Ei bine, One missed call este cam acelasi lucru.

Doar ca de data aceasta raul se ascunde in reteaua de telefonie mobila (ha, ha). Adaptare dupa filmul japonezului Takashi Miike, Apel nepreluat este o poveste aiuritoare (si foarte putin credibila) despre crime, fantome, telefoane mobile care iti anunta propria moarte si alte lucruri de soiul asta - care n-ar fi rele in sine, daca n-ar fi spuse atat de prost.

CineTV dixit: asteptati versiunea pe DVD. Ca sa puteti folosi butonul Fast Forward cand lucrurile devin prea previzibile. Adica dupa primele 10 minute.




Si inca un thriller plin de clisee ale genului, daca nu v-ati enervat suficient pana acum, Untraceable, unde o agenta FBI (Diane Lane) incearca sa dea de urma unui criminal sadic si pasionat de web, care ofera pe internet acces direct la camerele sale de tortura si da tuturor utilizatorilor posibilitatea de a grabi sfarsitul victimelor. Moare o pisica, mor niste oameni, traficul site-ului cu pricina creste exponential, si toate pentru a ni se explica pe un ton foarte moralizator ca societatea s-a degradat intr-un mod teribil, ca netul e un lacas al pierzaniei ("It's a jungle in there" rosteste sententios unul din personaje) si ca una peste alta suntem cu totii vinovati pentru ca pe lume se petrec lucruri ingrozitoare.

CineTV dixit: oh, give us a break. Un pusti zdruncinat la nervi reuseste sa dea peste cap tot FBI-ul cu serverul lui de web instalat intr-o pivnita insalubra. Inseamna ca avem exact societatea pe care o meritam.

(vezi trailer)




Din fericire puteti alege sa mergeti la Michael Clayton si sa vedeti un film foarte maiastru slefuit in jurul personajelor sale, fie ca e vorba de Clayton (George Clooney), un avocat cu un job insalubru care manifesta bruste tresariri de constiinta, de prietenul sau Arthur (Tom Wilkinson), in nebunia lui anti-corporatista cu final previzibil, sau de Karen Crowder (Tilda Swinton, o interpretare superba) in rolul perfect credibil al unei rotite prinse iremediabil in jocurile puterii.

Nu va asteptati la o intriga spectaculoasa, daca ati vazut Erin Brockovich nu are ce sa va mai surprinda, iar finalul este destul de slab, dar jocul lui Clooney salveaza mare parte din farmecul filmului.

CineTV dixit: nu tocmai original, cu o poveste destul de greu de urmarit pe alocuri, dar cu un George Clooney in forma de zile mari, merita un drum pana la cinematograf.

(vezi trailer)




Si in final, ceva mai "exotic": nu-i asa ca nu vi-l imaginati pe Rica Raducanu jucand in filme? Nici noi. Si totusi o face si pe asta. In Legiunea straina, ultima productie Mircea Daneliuc, o comedie usor amaruie despre realitatie romanesti, cu gripa aviara, investitori locali cu aer tipic de Balcani si gaini de import ca solutie perfecta pentru o afacere de succes a unor ex-capsunari repatriati. Din pacate tot umorul ce ar fi putut fi posibil se pierde undeva in spatele harababurii generale prezentate pe ecran sub titlul pretentios de film.

CineTV dixit: de incercat numai daca nu aveti incotro. Pentru farmecul lui Rica. Si izul inconfundabil de mici gainarii romanesti. Altfel - keep away.
  
asdasd