Un regizor roman debutant ajunge in competitia Berlinalei 2010

Joi, 21 Ianuarie 2010, Categoria: Noutati

Un regizor roman debutant ajunge in competitia Berlinalei 2010 Eu cand vreau sa fluier, fluier, lungmetrajul de debut al lui Florin Serban, produs de Catalin si Daniel Mitulescu, a fost selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului de Film de la Berlin 2010, una dintre cele mai importante competitii mondiale a industriei de film, in care nici un regizor roman nu a mai fost prezent de 17 ani. Lungmetrajul produs de Strada Film concureaza cu alte 24 de productii internationale, printre care "The Ghost Writer", al lui Roman Polanski. Martin Scorsese isi va prezenta in cadrul Selectiei Oficiale cea mai recenta productie, Shutter Island.

Strada Film a produs si scurtmetrajul "O zi buna de plaja", care a castigat Ursul de Aur in 2008.

"De cand m-am apucat de scenariu cu Florin, proiectul a mers foarte bine", spune co-scenaristul si producatorul filmului, Catalin Mitulescu. "Filmul e foarte puternic. O sa va surprinda. Competitia la Berlin e cel mai bun lucru care i se putea intampla pentru a fi lansat", adauga el.

Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind "Jupan". Cu doua saptamani inainte de eliberare, primeste o vizita neasteptata. Afla ca mama lui s-a intors acasa dupa mult timp din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii... Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier este un film despre adolescenta si dragoste", spune regizorul Florin Serban. "Este povestea unui pusti aflat intr-o situatie limita, un pusti care vrea sa iubeasca, vrea sa isi faca datoria." Florin Serban, care debuteaza acum in lungmetraj, a studiat regia de film la UNATC si la Columbia University, New York.

O co-productie Strada Film care a mai produs filmele "Ryna" si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", Film I Vast (Suedia, co-producator al filmelor lui Lars von Trier, Dogville, Manderlay, Dancer in the Dark), The Chimney Pot (Suedia, printre cele mai active studiouri de post-productie, colaboreaza cu Madonna, Robbie Williams, Moby, Suede si Lady Gaga) si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Eu cand vreau sa fluier, fluier este scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban pe baza unei piese de Andreea Valean si este reprezentat pe plan international de Celluloid Dreams. Filmul va intra in circuitul cinematografelor din tara imediat dupa festivalul de la Berlin.

  
asdasd