Ursul de Argint pentru Florin Serban

Luni, 22 Februarie 2010, Categoria: Noutati

Ursul de Argint pentru Florin Serban Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", debutul in lung-metraj al regizorului Florin Serban, a castigat Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Berlin, precum si premiul Alfred Bauer pentru inovatie artistica.

Romania a primit in total trei premii la a 60-a editie a Berlinalei- cele doua premii obtinute de filmul lui Florin Serban si Premiul DAAD obtinut de Adrian Sitaru pentru scurtmetrajul "Colivia".

Ursul de Aur a revenit coproductiei turco-germane "Bal"/"Honey", in regia lui Semih Kaplanoglu, iar Roman Polanski a primit in absenta Ursul de Argint pentru regie.

Filmul rusesc "How I Ended This Summer", de Alexei Popogrebski, a obtinut si el doua premii: Ursul de Argint pentru cel mai bun actor acordat ex-aequo celor doi interpreti, Grigori Dobrighin si Serghei Puskepalis, precum si Ursul de Argint pentru contributie artistica remarcabila, premiu acordat directorului de imagine Pavel Kostomarov.

Ursul de Argint pentru Cea mai buna actrita a revenit japonezei Shinobu Terajima, protagonista filmului "Caterpillar", in vreme ce Ursul de Argint pentru scenariu a recompensat filmul chinezesc "Apart Together", de Wang Quan'an, care a deschis festivalul.

Premiul pentru debut a revenit filmului suedez "Sebbe", de Babak Najafi.
  
asdasd