Dragos Bucur a fost selectionat in programul Shooting Stars al Berlinalei

Joi, 3 Decembrie 2009, Categoria: Noutati

Dragos Bucur a fost selectionat in programul Shooting Stars al Berlinalei Dragos Bucur este unul dintre cei 10 actori europeni selectionat sa participe la programul Shooting Stars, ce se va desfasura in perioada 13-15 februarie, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin.

Shooting Stars reprezinta o initiativa europeana cu totul unica ce are drept scop promovarea celor mai talentati tineri actori europeni ai anului, carora le faciliteaza intalnirea cu ceilalti membri ai bransei (actori consacrati si regizori si producatori de renume). De exemplu, cei 10 finalisti din 2009 au aparut, in total, in nu mai putin de 28 de filme (fara a pune la socoteala scurt-metrajele sau productiile de televiziune) si, din ipostaza de noi ambasadori ai cinematografiei europene, au fost prezenti la diferite festivaluri de film si au participat la variate ateliere internationale de actorie.

Proiectul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Romanian Film Promotion (sau Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc) si este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Dragos Bucur este cel de-al treilea roman, dupa Maria Popistasu (2007) si Anamaria Marinca (2008), selectionat in cadrul acestui prestigios program international. Motivatia jurului pentru nominalizarea lui Dragos Bucur a fost: "Actorul ne aminteste de cantaretul vrajitor din Hamelin, cel cu fluier fermecat; el se dedica cu atata intensitate interpretarii, incat publicul nu are de ales si trebuie sa-l urmeze. Cu enorm de multa precizie, el da viata conflictelor interioare ale personajelor sale si efectul este fascinant."

Cel mai recent rol al lui Dragos Bucur este in filmul "Marti, dupa Craciun", in regia lui Radu Muntean, lungmetraj care se filmeaza zilele acestea. Cu cateva luni in urma, actorul a incheiat filmarile la "The Way Back", in regia lui Peter Weir, pelicula care ii are in distributie pe Colin Farrell si Ed Harris.
  
asdasd