Adrian Sitaru - premiat la Berlinale 2010

Miercuri, 17 Februarie 2010, Categoria: Noutati

Adrian Sitaru - premiat la Berlinale 2010 Adrian Sitaru a castigat Premiul Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) in cadrul unei gale care a avut loc marti seara la Berlin, informeaza Mediafax.

Premiul obtinut de regizorul roman, care a concurat in sectiunea dedicata scurtmetrajelor din cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (11 - 21 februarie) cu pelicula "Colivia", consta intr-o bursa de trei luni la Berlin. Filmul spune povestea unui copil care gaseste pe strada o vrabie bolnava si se lupta sa isi convinga parintii sa accepte pasarea. Din distributia filmului fac parte Adrian Titieni si Clara Voda.

La Berlinale Shorts au fost selectate 25 de filme din 15 tari, ele concurand pentru Ursul de Aur, o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film din 2010 si un grant DAAD. Printre peliculele selectate s-a numarat si scurt-metrajul "Derby", de Paul Negoescu.

Juriul Berlinale Shorts a fost format din producatorul Zita Carvalhosa, redactorul-sef al revistei Spex, Max Dax, si regizorul polonez Xawery Zulawksi.
  
asdasd