Sarma(na) de pe Prut, la Cinemateca ASTRA FILM

Marti, 24 Ianuarie 2012, Categoria: Noutati

Sarma(na) de pe Prut, la  Cinemateca ASTRA FILM Sarma ghimpata de pe Prut avea rolul de a desparti teritorii si oameni. De-o parte URSS, de cealalta, Romania. Intre ele, sarma ghimpata, care a trecut prin sate, ograzi, gradini, cimitire si prin vietile oamenilor.

Aparuta peste noapte acum 66 de ani, granita de sarma supravietuieste si acum, la 20 de ani dupa caderea Zidului Berlinului.

Intre timp, stalpii au putrezit si sarma a ruginit, dar e tot acolo, ca o amintire urata, care inteapa la inima.

Filmul Sarma(na) de pe Prut va fi difuzat Sla ala Studio, Piata Huet nr.12, din Sibiu pe 26 ianuarie la ora 18.00.

Cinemateca ASTRA FILM deschide un drum spre cunoasterea lumii si a oamenilor de pe intreg globul, prin prezentarea celor mai interesante filme documentare din ultimele doua decenii, filme de non-fictiune care au castigat premii la festivaluri internationale celebre, filme selectionate si premiate la ASTRA FILM - festivalul de la Sibiu care a cucerit aprecierea si admiratia iubitorilor de cinema din toata lumea.

Sibiul are privilegiul unui festival unic in Romania - Astra Film Festival, care atrage filme din toate colțurile lumii. Arhiva Astra Film cuprinde peste 4000 de filme documentare, filme care arata realitațile lumii contemporane dincolo de ceea ce prezinta televiziunile.

„Succesul Astra Film Festival și cererea mare a publicului de a viziona documentare ne-au obligat sa revenim cu acest program.”- marturiseste Dumitru Budrala, director Astra Film.

Cinemateca Astra Film este un program de succes inițiat in 2007 de Astra Film, in cadrul programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.
  
asdasd