Istorie si Familie la Cinemateca AstraFilm

Luni, 31 August 2009, Categoria: Diverse

Istorie si Familie la Cinemateca AstraFilm Iubirea, vointa zamislirii, ordinea si constiinta datoriei fac parte din valorile eterne ale familiei, valori pe care Petre Tutea le considera imperatorii. Constante ca acestea le regasim nu doar in micro-universul protejat de ceea ce numim camin, ci, privind in urma, in evolutia la scara mare a societatii umane. Cu alte cuvinte, esenta familiei se regaseste in organizarea sociala – lectie pe care istoria ne-o preda. Dar cine scrie povestea? Noi suntem istoria.

Cinemateca Astra Film aduce pe ecran destine impresionante in lumina istoriei si, de asemenea, istoria vazuta prin ochii unor oameni in aparenta obisnuiti.



Miercuri, 2 septembrie

14:00 Journey Home - A Story About the Hungarian Revolution of 1956/ Drumul spre casa – O poveste despre Revolutia maghiara din 1956 de Reka Pigniczky, Hungary, 2006, 88 min

Intoarcerea acasa spune povestea Revolutiei Maghiare din 1956 dintr-o perspectiva personala. Regizoarea filmului porneste din Statele Unite spre Ungaria intr-o calatorie de suflet, insotita de sora ei. Ele duc cu sine cenusa tatalui lor, pe care o vor ingropa in pamintul sau natal. Ca multi altii, tatal lor a fugit din Ungaria in 1956 si nu si-a mai revazut niciodata patria. Celor doua fiice nu le este foarte clar rolul jucat de el in timpul acelor evenimente dramatice. Calatoria lor se transforma intr-o cautare a adevarului, pe parcursul careia afla mai multe decit se asteptau despre acele intimplari de demult si despre modul cum ele le-au marcat vietile.

  
asdasd