Cinemateca Astra Film revine

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, Categoria: Noutati

Cinemateca Astra Film revine De joi, 19 ianuarie programul Cinemateca Astra Film revine pentru cinefili cu proiectii de film saptamanale. Pe tot parcursul anului, in fiecare joi, de la orele 18:00, in Sala Studio din Piata Huet nr.12 vor rula documentare premiate la festivaluri de profil, documentare interesante care abordeaza subiecte actuale.

Primul film din cadrul Cinematecii Astra Film 2012 este Singur Acasa - O tragedie romaneasca (Home Alone - A Romanian Tragedy) o productie 2010, semnata de Ionut Carpatorea. Documentarul a fost proiectat la Astra Film Festival Sibiu 2011.

Cu o durata de 58 minute, Singur Acasa -  O tragedie romaneasca aduce in atentie situatia dificila a peste 350.000 de copii romani, ramasi „singuri acasa". 

Unul  dintre parinti sau chiar amandoi au plecat la munca in Italia, Spania sau alte tari occidentale si i-au lasat in grija rudelor, sau chiar a vecinilor. Multi au incercat sa se sinucida. Unii au reusit.

Filmul spune povestea a trei copii care si-au luat viata. Stilul observational se imbina cu interviuri ai caror protagonisti sunt parintii celor trei copii.

Consternati de tragedia care s-a abatut asupra lor, isi deschid inima in fata camerei si incearca sa desluseasca cauzele celor intamplate. Un film trist, care ne indeamna sa reflectam la realitatile lumii in care traim si ne atrage atentia ca un copil are si alte nevoi decat telefoane mobile scumpe sau jocuri pe computer.
  
asdasd