Cinemateca Astra Film prezinta documentarul romanesc

Miercuri, 1 Februarie 2012, Categoria: Noutati

Cinemateca Astra Film prezinta documentarul romanesc Luna februarie este luna documentarului romanesc la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

Patru productii recente care surprind: portretul unui rutean din Maramures, portretul Reginei Maria, expulzarea romilor din Franta si evolutia brandurilor romanesti de odinioara vor putea fi vazute in februarie, la Sala Studio, din Piata Huet, nr.12.

Filmele au fost prezentate la Astra Film Festival 2011 si au avut parte de un public numeros si receptiv.

Evenimentul este organizat de Astra Film – CNM Astra si va avea loc Joi, 2 februarie incepand cu ora 18.00 in Sala Studio, Piata Huet, nr.12.

Filmul Ultima vioara in regia lui Bjorn Reinhardt, are ca personaj principal pe Ivan, un rutean si traieste intr-un sat de munte. E un om care se pricepe la foarte multe lucruri. stie sa cante la o multime de instrumente, dar cele mai dragi ii sunt viorile sale. Construieste drambe aproape din nimic. Pe deasupra, e un personaj cu mintea agera si cu carisma.

Documentarul este partea a treia a unei trilogii rutene. E o patrundere in profunzimea unui sat din Maramures, unde autorul a trait timp de mai multi ani, reusind sa dobandeasca o cunoastere profunda a locurilor si respectul si prietenia oamenilor.
  
asdasd