Evenimente speciale in cadrul NexT 2010

Marti, 23 Martie 2010, Categoria: Noutati

Evenimente speciale in cadrul NexT 2010 In premiera la editia 2010, Festivalul International de Film NexT prezinta un stand de carte dedicat exclusiv filmului. Libraria Engleza Anthony Frost va fi prezenta in perioada 13-17 aprilie in foaierul Cinematografului Scala cu un stand de carte de film. Cinefilii si pasionatii de literatura vor gasi aici cele mai noi titluri, volume ecranizate si carti dedicate celei de-a saptea arte, toate in limba engleza. In plus, foaierul de la Scala va gazdui si un stand apartinand singurei reviste bucurestene dedicate exclusiv analizei de film si culturii cinematografice, FILM MENU.

Highlight-urile celor doua standuri vor fi reprezentate de lansarile mult-asteptate care vor avea loc la Cinema Scala: in seara zilei de miercuri, 14 aprilie, standul FILM MENU va fi gazda lansarii numarului 5 al deja cunoscutei reviste bilunare de film editate de studentii UNATC coordonati de Andrei Rus. Printre altele, spectatorii NexT vor putea gasi in acest numar un preview exclusiv al filmelor din competitia celei de-a patra editii a Festivalului International de Film NexT si un interviu pe larg cu directorul artistic Andrei Gorzo. Pe langa acestea, FILM MENU 5 contine materiale despre cineasti precum David Mamet, Chris Marker, Park Chan-wook si un dosar dedicat cinematografului underground, cu articole despre Avangarda americana a primelor decenii de cinema: Kenneth Anger, Russ Meyer, Paul Morrissey, Jonas Mekas, No Wave, Derek Jarman, Bela Tarr si Philippe Garrel. Numarul 5 al revistei va fi disponibil in standul de la Cinema Scala incepand de joi, 15 aprilie, celelalte 4 numere putand fi gasite la stand inca de la inceputul festivalului. Pentru a marca asa cum se cuvine momentul, seara de 14 aprilie va fi incheiata la NexT de Petrecerea FILM MENU.

Cea de-a doua lansare mult asteptata va avea loc la standul Librariei Anthony Frost. Vineri 16 aprilie, de la ora 16:00, va fi lansata editia romaneasca a unui important volum dedicat filmului de scurt metraj. Totul despre scurtmetraj, aparut la editura IBU Publishing, va fi prezentat publicului chiar de catre autor, scriitorul si cineastul independent britanic Clifford Thurlow. Tradus de cunoscutul critic de film Mihai Fulger, acesta reda in limba romana continutul unei recente editii (actualizata, adnotata si adaugita) din best-seller-ul Making Short Films: The complete guide from script to screen. Lucrarea reprezinta un ghid complet al realizarii de filme scurte, continand informatii si (re)surse utile, interviuri cu regizori apreciati si scenarii-model. IBU Publishing deschide astfel seria Practica filmului a colectiei Arta 007, special aparute pentru cinefili si cineasti.

Publicul NexT va avea ocazia sa il cunoasca mai bine si sa discute cu Clifford Thurlow in cadrul seminarului Making Short Films, programat vineri, 16 aprilie, de la ora 12:30, in cadrul caruia va fi proiectat scurt metrajul Greta May, scris si regizat de Thurlow in 2005. Sambata 17 aprilie, incepand cu ora 15:00, Clifford Thurlow va participa la o sesiune de autografe gazduita de libraria Anthony Frost din Bucuresti (Calea Victoriei, nr. 45 – langa Biserica Kretzulescu).

Continuand seria premierelor din foaierul de la Cinematograful Scala, pasionatii de lectura si, totodata, de gadget-uri de ultima ora, vor putea testa primul e-book reader din Romania, adus de Iriver si Skin Media la standul care ii poarta numele – Iriver Story. Standul va fi functional in perioada 13-17 aprilie 2010.
  
asdasd