Lansare de carte: Totul despre scurtmetraj

Marti, 13 Aprilie 2010, Categoria: Noutati

Lansare de carte: Totul despre scurtmetraj Vrei sa afli cum se face un scurtmetraj? Clifford Thurlow te initiaza in magica si complexa lume a filmului scurt, intr-o carte care a devenit best-seller international si suport teoretic in peste 100 de universitati din Marea Britanie, SUA si Australia. Citeste "Totul despre scurtmetraj" ca sa poti sta alaturi de profesionistii genului!



"Totul despre scurtmetraj" ("Making Short Films: The Complete Guide from Script to Screen") de Clifford Thurlow este un volum adresat cu precadere cineastilor aspiranti si debutanti, dar care ii poate interesa in egala masura pe cinefilii ce doresc sa afle mai multe despre lungul drum al unui film de la idee la ecran. Lucrarea reprezinta un ghid complet al realizarii de filme scurte, continand informatii practice si resurse utile, opinii ale unor cineasti cunoscuti si scenarii ce pot fi luate drept model. Prima editie a cartii a aparut, in Marea Britanie si SUA, in 2005 si a devenit rapid best-seller, drept pentru care in 2008 s-a lansat o noua editie, actualizata si mult adaugita, care este acum tradusa in romana de criticul de film Mihai Fulger. Volumul a aparut in seria "Practica filmului", care face parte din colectia de carti de cinema a Editurii IBU Publishing, intitulata ARTA 007.



Clifford Thurlow (n. 1952, Londra) este un cunoscut jurnalist, scriitor si cineast independent din Marea Britanie. A scris prima carte la 23 de ani, a studiat budismul in India si a lucrat cu Dalai Lama la traducerea textelor sacre tibetane in engleza. A facut comert cu pietre pretioase in Sud-Estul Asiei si a organizat un show cu delfini in Spania, inainte de a se muta la Hollywood, unde a inceput sa scrie si sa se preocupe de film. În prezent, locuieste la Londra si, pe langa cariera de cineast, e considerat "cel mai bun ghostwriters din Marea Britanie" ("The Times").



Vineri, 16 aprilie, ora 16:00

Lansare volum "Totul despre scurtmetraj", in prezenta autorului Clifford Thurlow

Mai participa: Gloria Sauciuc (critic de film), Paul Negoescu (regizor de film), Mihai Fulger (critic de film, traducator)

Cinema Scala, standul Librariei Engleze Anthony Frost



Sambata, 17 aprilie, ora 15:00

Sesiune de autografe "Totul despre scurtmetraj"

Participa Clifford Thurlow

Libraria Engleza Anthony Frost
  
asdasd