Succes romanesc la Cannes: publicul a cerut encore dupa Kiddo, primul film interactiv al unui regizor roman

Joi, 24 Mai 2012, Categoria: Festival

Succes romanesc la Cannes: publicul a cerut encore dupa Kiddo, primul film interactiv al unui regizor roman Romania a participat anul acesta in premiera la Festivalul de film de la Cannes cu un film interactiv semnat de Millo Simulov, care le permite spectatorilor sa decida cum se va termina povestea si sa aleaga una dintre cele 7 variante de final. Prima vizionare la Cannes s-a bucurat de un real succes, publicul solicitand o a doua seara de proiectie a peliculei. In prima faza Kiddo va putea fi vizionat la o serie de festivaluri locale si internationale, urmand sa apara ulterior si pe o platforma online sau pe DVD. Primii romani care vor putea decide destinul personajului central al filmului vor fi spectatorii din cadrul TIFF(1-10 iunie 2012).



Filmul Kiddo ii implica pe spectatori in povestea filmului intr-un mod inedit. Astfel, in cateva momente cheie ale actiunii, privitorii sunt cei care vor putea decide cursul narativ, optand pentru una dintre variantele propuse de regizorul Millo Simulov. Kiddo a fost realizat pe parcursul unui an si jumatate, dar filmarea propriu-zisa a durat 9 zile.



“Prima vizionare a fost un succes si spun asta cu toata modestia. Am fost placut surprins de reactiile publicului si s-a cerut chiar si o a doua seara de proiectie. Pana in momentul de fata, nu pot decat sa ma bucur de interesul si aprecierile pe care le primeste Kiddo”, a declarat regizorul filmului. Millo Simulov a primit doua nominalizari la Festivalul de la Cannes, a doua vizand scurt-metrajul Hello Kitty, desemnat Favoritul publicului la festivalul Next din 2012. Festivalul de la Cannes se desfasoara in perioada 16-27 mai 2012.

Pe 31 mai 2012, la Cinema Studio, va avea loc si o avanpremiera a filmului Kiddo.



Kiddo este povestea unei paturi sociale din Romania despre care nu se discuta destul de des. Subiectul are in centru copiii care se nasc in familii dezbinate si sunt fortati sa se maturizeze de la varste foarte fragede. Sportul poate fi o modalitate prin care un astfel de tanar se autodisciplineaza. Kiddo este un personaj feminin de numai 21 de ani, care reprezinta singurul sprijin si unica sursa de venit a familiei. Este pasionata de box, iar ringul resprezinta un refugiu, o modalitate prin care isi poate exprima furia si intr-un mod constructiv.



Tema muzicala este semnata de trupa romaneasca Les Elephants Bizarres, care au compus piesa “Wish (You were here)” special pentru Kiddo. De altfel videoclipul piesei utilizeaza imagini din filmul interactiv.
  
asdasd