Spionul-dandana si cativa extraterestri in miniatura

Joi, 17 Iulie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 11-17 iulie]




Cine isi aminteste de serialul din anii '60 purtand semnatura lui Mel Brooks si avand in rolul principal un spion cam tantalau va sti cu siguranta la ce sa se astepte vazandu-l pe Steve Carell cum se impiedica de gadget-urile a la James Bond cu figura lui insipid-mucalita in Get Smart, langa o Anne Hathaway mult mai sexy decat o stiam din Diavolul se imbraca de la Prada. Cei doi sunt ultima speranta a agentiei CONTROL de a-i invinge pe maleficii de la KAOS care au pus mana pe ceva arme nucleare si ar vrea sa-si faca de cap cu ele sub nasul guvernului american. Filmul e plin de apropouri la stramosul sau de pe micile ecrane, de la pantoful-telefon al lui Maxwell Smart pana la conul tacerii, in care acesta isi urla bucuria de a fi fost recrutat ca agent operativ. Dar pe undeva se pierde umorul tipic al lui Brooks, iar glumele sunt destul de rarefiate - pana si asasinul hidos de la KAOS pare copiat de undeva din filmele despre Razboiul Rece.

CineTV dixit: Maxwell Smart nu e nici sacaitor precum Inspectorul Gadget, nici seducator precum James Bond, ci undeva la mijloc. Putin tampitel, de fapt. Asa, ca si povestea lui, o comedioara diluata, de vara.

(vezi trailer)




Meet Dave, pe de alta parte, nu e numai o comedioara diluata, ci si una plicticoasa. Eddie Murphy joaca aici in dublu rol - cel al unei nave de forma umanoida numita Dave, pe care o conduc cativa extraterestri pitici, in incercarea lor de a-si salva planeta-mama; si cel al capitanului aceleasi nave, care il ghideaza pe Dave cu mersul sau sacadat printre pamantenii ciudati din jur, fix in bratele unei doamne usor trecute, dar inca atragatoare (Elizabeth Banks).

CineTV dixit: nu stim de ce capitanul trebuie sa aiba accent britanic - sa fie o versiune extraterestra si ceva mai colorata a lui Jean-Luc Picard? Altminteri glumele sunt subtirele rau, iar Murphy nu poate sa sustina de unul singur toate cele 90 de minute fara sa alunece, inevitabil, in banal

(vezi trailer)
  
asdasd