Adolescenti trendy si congressmani betivi

Vineri, 8 Februarie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

[Saptamana 08-14 februarie]


V-a placut de Ellen Page in Capcana fatala (Hard Candy)? Atunci mergeti sa o vedeti si in Juno, povestea unei adolescente cool care fumeaza pipa, asculta rock din anii '70 si isi dezvirgineaza prietenul pentru ca pur si simplu asa are chef intr-o zi. Ghinion, insa, partida de sex se lasa cu o sarcina nedorita, asa ca Juno se apuca sa caute o familie adoptiva pentru viitoarea progenitura. Cum? Simplu: la mica publicitate.

Asa da peste Mark (Jason Bateman) - un tip imatur si cu nostalgii adolescentine, care ar mai vrea sa copilareasca un pic intr-o mansarda boema. Dar care este in schimb usor sufocat de casnicia cu Vanessa (Jennifer Garner) - o corporatista bitchy (o fi un pleonasm?), obsedata de ordine, curatenie si de ideea de a avea un copil. Nu tocmai parintii perfecti, dar Juno are de ales intre ei si o viata complet schimbata de o decizie gresita. Asa ca alege sa-si traiasca mai departe adolescenta si indragostirile - good for her !

CineTV dixit: filmul are o poveste interesanta, si da sperante adolescentilor tocilari din toata lumea: si voi va puteti alege cu o iubita hippioata! Dar aveti grija ce faceti cu ea...Pe scurt: chick movie. Domnii pot aprecia, in schimb, calitatile (artistice, desigur) etalate de Jennifer Garner.

(vezi trailer)




Nu-i asa ca va era dor sa-l vedeti pe Tom Hanks jucand, realmente jucand ceva dupa experienta (pe care incercam s-o uitam cu totii) din Codul lui Da Vinci? Ei bine, asta face in Razboiul lui Charlie Wilson. Joaca, si inca bine, rolul unui politician usuratic, cu umor si charisma, dedulcit la placerile vietii (bautura fina, femei frumoase), una peste alta irezistibil. Care alege sa priveasca la TV o corespondenta de razboi din Afghanistan in loc sa se bucure de domnisoarele cu care sta in jacuzzi (greu de crezut, e-adevarat). Si care, fermecat de picioarele lungi si privirea senzuala a Joannei Harding (Julia Roberts, etalandu-si din plin farmecele parguite ale celor 40 de ani ai sai), pleaca in Pakistan sa viziteze taberele de refugiati afghani. Si intr-atat se induioseaza de soarta acestora incat isi convinge colegii din Congresul American sa-i ajute cu bani (bani buni!) si cu antrenament (oferit cu generozitate de CIA), pana cand, dupa aproape 10 ani de finantare neintrerupta (dar crescand de la an la an), rebelii mujahedini reusesc sa-i goneasca pe sovietici de pe teritoriile lor, iar Charlie capata o aura de erou national. Cine sa se mai gandeasca la armele care au ramas in mainile gherilelor, la tara lipsita in continuare de infrastructura, la ce-ar putea face cu Kalasnikoavele populatia majoritar minora a Afghanistanului. Nu congresmenii, cu siguranta.

CineTV dixit: Charlie Wilson are sa va placa. Poate n-ar sta la sprit, ca alti politicieni pe care ii cunoastem, dar asta din simplul motiv ca prefera whisky-ul. Povestea se desfasoara alert si amuzant, iar la sfarsit ne putem simti cu totii foarte intelepti spunand "Aha ! Americanii astia si-au crescut teroristii cu mana lor".

(vezi trailer)

[Citeste cronica pe filmoteca.ro]
  
asdasd