Sectiunile de la noaptea scurtmetrajelor

Vineri, 22 Iunie 2012, Categoria: Noutati

Sectiunile de la noaptea scurtmetrajelor O multitudine de filme premiate la festivaluri prestigioase vin „la pachet” cu ateliere creative in pauze de cate 10 minute, gimnastica pentru rezistenta, un loc de joaca si relaxare, precum si un concert extraordinar al celor de la The Mono Jacks.

Toate acestea fac parte din programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2012, ce are loc sambata aceasta, in Bucuresti, la Biblioteca Nationala si concomitent in alte 4 orase din tara.

Evenimentul debuteaza cu un show The Mono Jacks pregatit intr-o maniera semi-acustica. Piesele sunt regandite intr-o  forma noua, pentru a rezona cu noaptea in aer liber. Trupa, formata in 2008, la initiativa lui Doru Trascau, a urcat in topuri cu piesele “Maria”, “Come Back Girl” sau “Woman. Toate au devenit hituri pe scena de indie-alternative, iar band-ul si-a trecut in CV aparitii la festivalurile Exit (Serbia), Sziget (Ungaria) sau Eurosonic (Olanda).

Dupa concert, noaptea scurtmetrajelor este impartita pe sectiuni:

WarmUP vine cu multe comedii, intre care "Dragoste la prima vedere" (r. Michael Davies), un short cu John Hurt despre fluturi in stomac care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest si premiul juriului la Raindance Film Festival.

WinnersUP este sectiunea cea mai asteptata, cu filmele de top din ultimul an, castigatoarele la Oscar, BAFTA, Sundance si Cannes. "Fantasticele carti zburatoare ale lui Morris Lessmore" (r. William Joyce, Brandon Oldenburg) e o alegorie plina de umor despre puterea vindecatoare a povestilor. Nu degeaba a castigat Oscarul si alte 14 premii majore.

HandsUP ii va tine cu mainile in aer pe spectatori, care vor vota felul in care se continua povestea din "Kiddo" (r. Millo Simulov), primul film interactiv din Romania.

GoingUP va incerca sa mentina starea de spirit cat mai sus. Include animatia nominalizata la Oscar "O duminica" (r. Patrick Doyon, Canada, 2011) despre un baietel care se joaca, aparent inocent, cu o moneda. Ce provoaca insa micutul depaseste orice imaginatie.

CheerUP va creste gradul de veselie prin "La cafea" (r. Ritesh Batra). intr-o cafenea ca multe altele din Cairo, un cuplu trece printr-un test de foc. Mentiune speciala a juriului la Tribeca.

KeepUP incepe dupa ora 3.00 noaptea, asa ca va face tot ce-i sta in puteri pentru a mentine vie atentia publicului. Filmul "De azi inainte" (r. Dorian Boguta) il are in centru pe sarbatoritul aniversarii a 18 ani. Cel mai bun film romanesc la NexT 2012.

WakeUP e sectiunea cel mai greu incercata: cum se mai pot savura filme scurte la 4 dimineata? Se poate, cu un film intens despre un barbat care revine acasa dintr-o inchisoare sarba, "Intoarcerea" (r. Blerta Zeqiri). Fictiune castigatoare la Sundance.

Biletele pentru evenimentul din Bucuresti se pot achizitiona prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau la intrare, la pretul de 40 de lei.
  
asdasd