Scurtmetrajele prind viata pe 19 iunie, in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara

Luni, 7 Iunie 2010, Categoria: Comunicate

Scurtmetrajele prind viata pe 19 iunie, in Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara Sambata, 19 iunie, ShortsUP, cu sprijinul Vodafone Romania, prezinta editia a doua a asteptatului maraton de scurtmetraje NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE. O selectie impresionanta cu filmele scurte premiate in 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se afla deja la linia de start a maratonului de o noapte ce va avea loc, in Bucuresti, la Teatrul National, Galeriile ArtExpo. Evenimentul se extinde anul acesta si la Cluj, Iasi si Timisoara.

Pe 19 iunie, de la 20.00, cinefilii se vor putea bucura de marele castigator la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur si Ursul de Argint la Berlin, de premiantii BAFTA, European Film Academy si Clermont Ferrand in 2010. Noaptea lunga de la TNB/ ArtExpo va include si o selectie cu cele mai populare filme la editia Anim’Est 2009, precum si scurtmetrajele din sectiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010. In plus, patru dintre cele mai premiate scurtmetraje romanesti din ultimul an vor fi prezentate publicului chiar de catre regizorii Tudor Jurgiu, Adrian Sitaru, Alexandru Mavrodineanu si Paul Negoescu.

NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP Romania, un festival neconventional de scurtmetraje, a carui misiune este aceea de a aduce publicului romanesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distributie dedicat.

Razvan Crisan, fondator ShortsUP, spune despre eveniment: „Este o performanta si pentru noi alcatuirea unui astfel de program, exclusiv din filme castigatoare in ultimul an in marile competitii ale lumii. Iar faptul ca publicul de la noi le poate vedea atat de repede, in cadrul unui singur eveniment, concomitent in 4 orase, este cu siguranta o premiera. Ne bucuram de largirea echipei si de faptul ca publicul din marile centre urbane isi doreste sa vada scurtmetraje”.

„Suntem bucurosi sa continuam sa sustinem industriile creative prin evenimentele organizate de ShortsUP, evenimente care concentreaza interesul romanilor pentru scurtmetraje, o zona ce continua sa creasca an de an. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va deveni, cu siguranta, un reper cultural, oferind publicului din Romania cele mai recente scurtmetraje, premiate la marile festivaluri internationale”, a spus David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone Romania.

Prima editie a evenimentului NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE a avut loc pe 26 iunie 2009 si a adunat, numai in Bucuresti, 2000 de iubitori de scurtmetraje.

Biletele pentru evenimentul din Bucuresti sunt puse in vanzare prin reteaua Eventim, online sau in librariile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este 25 lei.

Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul www.shortsup.ro.
  
asdasd