Musicology: Filme si muzica la Opera Nationala

Miercuri, 24 Martie 2010, Categoria: Noutati

Musicology: Filme si muzica la Opera Nationala Sambata, de la 22.00, ShortsUP prezinta, la Opera Nationala Bucuresti, evenimentul MUSICOLOGY.

O serie de scurtmetraje care se disting printr-o coloana sonora de exceptie vor fi proiectate pe ecranul amplasat pe scena Operei, fiind prima oara cand filmele scurte „pasesc” pe cea mai importanta scena lirica a tarii.

Aproximativ 50 de artisti vor aduce scurtmetrajele la viata prin tango argentinian sau prin crearea live a coloanei sonore a unor filme, intre care primul SF din istorie, realizat in 1902. Isi vor aduce contributia o orchestra de muzica clasica, precum si corul de copii al Liceului de muzica „Dinu Lipatti”, unul dintre cele mai premiate ansambluri de gen din Europa.

Printre invitatii evenimentului ShortsUP se vor afla Gojira, dar si Florin Piersic Jr, care va prezenta un scurtmetraj regizat de el.

Filmele serii au fost distinse cu numeroase premii internationale: Signs, castigator la Cannes Lions 2009, L'homme sans tete, marele castigator la Cannes si la premiile Cesar, sau Sniffer, cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards si la Cannes in 2007.

Biletele la ShortsUP pot fi cumparate online prin reteaua Eventim sau din librariile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 25 lei. Accesul publicului in sala se va face incepand cu ora 22.00.



  
asdasd