Opera Nationala Bucuresti va gazdui o noua editie ShortsUP!

Vineri, 19 Martie 2010, Categoria: Noutati

Opera Nationala Bucuresti va gazdui o noua editie ShortsUP! Muzica e peste tot, pentru ca ritmul e energie vitala. In filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, pe 27 martie, de la 22.00, ShortsUP aduce la Opera Nationala Bucuresti sunetele care fac filmele ceea ce sunt – uriase generatoare de emotii, de intrebari, si uneori de raspunsuri.

Evenimentul de la Opera Naţionala, desfasurat sub titulatura "Musicology", va pune alaturi, pentru prima dată pe o scena naţionala filme de scurtmetraj, o orchestra de muzica clasica si artisti hip-hop. Acesta este evenimentul in care artistii underground poarta frac, iar instrumentistii de la Operă, tricouri cu "smiley face". Din program fac parte „Signs” (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), castigator la Cannes Lions 2009, "L'homme sans tete" (Juan Solanas, Franta, 2003), marele castigator la Cannes si la premiile Cesar, si "Sniffer" (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards si castigator al Palme d'Or in 2007.

Orchestra de muzica clasica va crea live coloana sonora a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit in lyrical hip-hop cu un cor de copii ca background.

Razvan Crisan, fondatorul Asociatiei Oricum, organizatorul evenimentului a declarat despre "Musicology" ca "Pentru o seara, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor pasi cu emotie, pentru prima oara, pe scena Operei Nationale, principala scena lirica a ţarii. Ne dorim sa intarim astfel mesajul intregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare în sine, care merită întreaga atentie".

Biletele pot fi cumparate prin reteaua Eventim, online sau din librăriile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, biletele vor putea fi achizitionate si la intrare, in seara evenimentului.

Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 22.00.
  
asdasd