Cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, in iunie la Bucuresti

Luni, 28 Mai 2012, Categoria: Noutati

Cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, in iunie la Bucuresti O data pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi vazute si la Bucuresti.

De cele mai multe ori in premiera sau in proiectie unica in Romania, filmele scurte, bune si recente ale lumii isi dau intalnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a 4-a editie ce se va defasura pe 16 iunie la nou lansata Biblioteca Nationala a Romaniei, outdoor.

Unul dintre filmele-vedeta ale programului, Plimbarea de dimineata (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Animatia e bazata pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile orasului: care dintre cei doi se va dovedi “mai urban” si “mai cool”?

Cu o selectie din ce in ce mai precisa ce include numai filmele premiate sau nominalizate in marile competitii de film mondiale in 2011 - 2012, maratonul va testa rezistenta cinefililor pana la ora cinci dimineata. Competitia dintotdeauna dintre filme si carti va cunoaste o scadere “dramatica” pe 16 iunie: filmele scurte proiectate afara vor fi privite admirativ de la ferestrele bibliotecii de milioanele de volume. Spotul video poate fi vazut pe site-ul proiectului: http://shortsup.ro/ro/video.

Evenimentul va incepe cu un concert live al unei cunoscute trupe romanesti si va fi animat de proiectii pe cladirea Bibliotecii Nationale, de live cooking si de expozitii.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se vor putea achizitiona prin MyTicket si Eventim la pretul de 30 de lei sau in ziua evenimentului la pretul de 40 de lei. Detalii despre noaptea scurtmetrajelor gasiti pe site-ul www.shortsup.ro. ShortsUP, brandul scurtmetrajelor valoroase, e organizat de ORICUM in parteneriat cu Feeder.ro.
  
asdasd