Scurtmetraje romanesti remarcabile la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Luni, 23 Iunie 2014, Categoria: Noutati

Scurtmetraje romanesti remarcabile la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte Sambata asta, pe 28 iunie, Gradina Botanica din Bucuresti se transforma in cinema outdoor si se pregateste pentru cel mai mare picnic nocturn din capitala. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, povesti cinematografice care vor pune la incercare imaginatia cinefililor bucuresteni intre 21:00 si 5 dimineata. TRAILERUL Noaptea Lunga a Filmelor Scurte.

Ca in fiecare an, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte aduce in atentia publicului si cele mai noi productii cinematografice scurte realizate de tinerii regizori romani. Sectiunea speciala ”Romanian Shorts UP” include scurtmetraje autohtone ce vor fi proiectate spre dimineata, dupa filmele din competitia ShortsUP Audience Award.

Scurtmetrajul lui Radu Jude, Trece si prin perete (Romania, 2014), ajunge la ShortsUP dupa ce in primavara a primit Mentiunea Speciala Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de Film la Cannes. Purtand amprenta stilului deja consacrat al lui Jude, filmul prezinta o adaptare indrazneata dupa povestirea "In magazie", de A. P. Cehov. O poveste sincera si emotionanta care surprinde spaima unei fetite ce trebuie sa doarma la bunicul ei, dupa ce afla ca in apartamentul vecin a murit cineva.

Cat de mult poti sa astepti sa-ti implinesti un vis? Uneori si o viata intreaga, niciodata nu e prea tarziu sa-l pui in aplicare. De aici porneste povestea din Jazz (Romania, 2014), scurtmetrajul de debut al lui Mircea Ibadof, o drama care te tine cu sufletul la gura si care-l are in rol principal pe actorul Constantin Cojocaru. Scurtmetrajul a fost prezentat anul acesta la festivalul de la Cannes in cadrul Short Film Corner si va fi vazut in premiera de publicul bucurestean la Noaptea Lunga.

A 6-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se desfasoara sub forma unui picnic cinematografic nocturn. Spectatorii sunt sfatuiti sa vina ”inarmati” cu paturi de picnic pentru a putea viziona scurtmetrajele anului sub cerul liber, pe iarba Gradinii Botanice. Un numar limitat de paturi vor fi disponibile de vanzare si la fata locului. BILETELE pot fi achizitionate in avans la pretul de 35 de lei prin MyTicketsi Eventim, folosind optiunea ”print at home” sau in reteaua magazinelor partenere. In limita locurilor ramase disponibile, vor putea fi cumparate si in seara evenimentului la pretul de 40 de lei.
  
asdasd