Incepe Sighisoara Film Festival

Miercuri, 27 Iunie 2012, Categoria: Festival

Incepe Sighisoara Film Festival Maine, 28 iunie 2012 incepe Festivalul de Film de la Sighisoara un festival non-competitional organizat la Sighisoara de catre Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori (F.R.E.E.), in parteneriat cu Primaria Municipiului Sighisoara si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti (UNATC).

Majoritatea filmelor romanesti premiate la festivaluri internationale sunt scrise si regizate de creatori din noua generatie de cineasti, dar pana in acest moment nu a existat o modalitate coerenta de prezentare catre publicul larg, astfel ca multe dintre ele raman intr-un cvasi-anonimat.

Scopul Sighisoara Film Festival este unul de promovare a valorilor romanesti, prezentand publicului larg cele mai apreciate filme semnate de cineaste romani, nominalizate sau premiate cu un an inainte.

Festivalul de film de la Sighisoara isi doreste sa serveasca ca rampa de lansare pentru tinerii absolventi ai Facultatii de Film din cadrul Universtatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica si isi propune sa devina un loc de intalnire al producatorilor importanti din Romania cu cineasti romani, continuand seria intalnirilor si in anul 2012.

Accesul publicului la proiectiile filmelor este liber, conform traditiei festivalului.

Programul festivalului poate fi consultat aici http://www.sighisoarafilmfestival.ro/program.html
  
asdasd