Imagine Cup la Sighisoara Film Festival

Vineri, 11 Septembrie 2009, Categoria: Noutati

Imagine Cup la Sighisoara Film Festival Sighisoara Film Festival promoveaza cultura cinematografica romaneasca si saluta initiativele care pot contribui, prin arta si cunoastere, la vizibilitatea Romaniei in plan international. Microsoft, sponsor al evenimentului, incurajeaza tineri talentati sa-si exploreze imaginatia, pasiunea, creativitatea, si le ofera oportunitati nemasurate in lumea IT-ului. Pe 18 septembrie, incepand cu ora 11:00, Sanda Foamete si Ioana Ficut vor demonstra cum, speculand oportunitatile, tineri romani pasionati deopotriva de film si de informatica au reusit sa se impuna in cadrul Imagine Cup.

Suna abstract? Globala in desfasurare si locala in implementare, Imagine Cup este cea mai populara competitie internationala pentru studentii pasionati de tehnologie si este proiectata anume pentru a inspira excelenta in inovatia tehnica. In 2010, Imagine Cup se va afla in cel de-al 9-lea an de desfasurare. Studentii romani vor avea atunci oportunitatea de a dovedi inca o data potentialul extraordinar pe care il are scoala romaneasca.

Sanda Foamete, SNR Manager de Programe Educationale la Microsoft Romania, va modera discutiile din cadrul workshopului. Tot ea va prezenta filmele care au impresionat puternic juriile Imagine Cup si Data Day Protection si care vor fi proiectate in exclusivitate la Sighisoara. Este vorba despre "Nostrum Capitulus", de Adi Baragan, Emi Baragan si Marius Patrascu, castigatori ai locului 1 in Brazilia la Imagine Cup 2004 si de "ID", de Bogdan Coman si Razvan Ilinca, laureati tot cu premiul cel mare.

Ioana Ficut, Microsoft Student Partner la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca si membru al echipei Dream Team, castigatoarea locului 2 la finala nationala Imagine Cup 2009, sectiunea Software Design, va prezenta avantajele pe care le ofera statutul de membru al Microsoft Student Partner: "Sloganul lor, Now's your time to shine, se aplica foarte bine in cazul meu intrucat pe langa multele lucruri pe care le-am invatat, mi s-a oferit oportunitatea sa-mi depasesc limitele si sa fac lucruri pe care nu credeam ca le pot face", marturiseste ea. Deasemenea, Ioana va povesti despre activitatile pe care orice student le poate intreprinde ca membru al asociatiei si despre sansa de a fi remarcat in cadrul unei competitii internationale de talia Imagine Cup.



Mai multe detalii despre Sighisoara Film Festival si despre evenimentul Microsoft din Cetatea Sighisoarei gasiti pe www.sighisoarafilmfestival.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociatiei Turistice Sighisoara si Microsoft,

si este sustinut de 24 FUN, Cinemagia, Feeder, Filmoteca.ro, Hotnews, Jurnalul Sighisoara Reporter, Observator Cultural, Port.ro, Profil Cultural, Punctul, Radio Guerilla, Realitatea Tv, Romania Libera, Slicker, TVR, Videofil, Zi de Zi, Ziarul de Mures, Zoom Tv.
  
asdasd