Provocarea Sighisoara Film Festival: 99 de secunde de bun simt

Luni, 31 August 2009, Categoria: Noutati

Provocarea Sighisoara Film Festival: 99 de secunde de bun simt Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori lanseaza "99 de secunde de bun simt", concursul care promoveaza opiniile romanesti la Sighisoara Film Festival. Participantii sunt invitati sa realizeze un film de 99 de secunde cu tema "bunul simt": ce a fost si ce a ramas din el, care mai sunt semnificatiile respectului, bunei cresteri si ale educatiei in zilele noastre.

Un juriu format din specialisti in cinematografie va desemna castigatorul. Realizatorul celui mai bun clip va fi recompensat cu un sejur de 3 zile la Sighisoara, cu transport, cazare si mic dejun asigurate pentru doua persoane. In plus, filmul va fi proiectat inaintea tuturor vizionarilor din festival.

Nu exista o limita de varsta impusa de organizator, prin urmare oricine are un punct de vedere despre bunul simt este invitat sa participe. Credeti ca bunul simt inseamna masura si echilibru? De unde vine el? Are radacini istorice sau reprezinta un concept inventat recent? Ce presupune astazi sa fii un om de bun simt? Exista diferente impuse de bunul simt in diferite medii culturale? Asteptam raspunsurile, reactiile si parerile voastre filmate pana duminica, 13 septembrie a.c.

Filmele vor fi trimise la helga@sighisoarafilmfestival.ro impreuna cu numele complet, localitatea, adresa de e-mail si numarul de telefon.

Sighisoara Film Festival isi propune sa fie un loc de intalnire si dezbateri intre publicul larg si elitele realizatorilor contemporani de film. Se doreste redescoperirea specificului national romanesc, din ce in ce mai diluat de presiunea culturala internationala. Cele mai bune productii se reunesc la Sighisoara pentru a arata ca si cinematografia romaneasca mai are potential creator de valoare.

Mai multe detalii despre Sighisoara Film Festival si despre concursul "99 de secunde de bun simt" gasiti pe www.sighisoarafilmfestival.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Microsoft,

si este sustinut de 24 FUN, Cinemagia, Feeder, Filmoteca.ro, Hotnews, Jurnalul Sighisoara Reporter, Observator Cultural, Port.ro, Punctul, Radio Guerilla, Realitatea Tv, Romania Libera, Slicker, TVR, Videofil, Zi de Zi, Ziarul de Mures, Zoom Tv.
  
asdasd