Filmul de Piatra - apel la inscrieri!

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, Categoria: Festival

Filmul de Piatra - apel la inscrieri! Tanarul, ineditul si entuziastul festival de scurt-metraje de la Piatra Neamt a inceput inscrierile pentru editia din ianuarie

Filmul de Piatra este singurul festival adresat tinerilor cineasti, deopotriva profesionisti, studenti sau amatori, din Romania si Republica Moldova.

Editia "2.0" se va desfasura intre 6 si 9 ianuarie 2011, cand cineastii si cinefilii din toata tara sunt invitati la Piatra Neamt pentru o mini-vacanta inedita, cu scurt-metraje, concerte si evenimente multimedia, dar si cu sporturi de iarna in inima orasului.

Filmul de Piatra a debutat in ianuarie 2009 cu un concept original cuprinzand competitia exclusiv nationala, dar jurizata de un juriu international, numeroasele activitati de networking si promovarea filmelor castigatoare la festivaluri internationale.

In 2010, in ciuda succesului incontestabil al primei editii, organizatorii s-au confruntat cu un buget infim, si au inventat o editie mini, "cu virgula", numita "Editia 1.5". Editia mini s-a desfasurat in aer liber, in doua locatii speciale: in piateta de la Turnul lui Ștefan si pe varful Muntelui Cozla, unde s-a putut ajunge cu o plimbare gratuita cu telegondola.

Paradoxal, dupa inca un succes reputat cu editia mini, si in ciuda rolului asumat - de promotor al tinerei generatii de cineasti romani, festivalul a primit, din partea CNC, o finantare si mai mica pentru urmatoarea editie.Filmul de Piatra, unul dintre evenimentele culturale cele mai importante din Piatra Neamt, singurul contact al publicului local cu cinema-ul si unicul festival dedicat exclusiv cinematografiei tinere autohtone, s-a incapatanat sa nu moara si s-a reinventat, inca o data: programul principal nu mai este competitional. Astfel, miza nu mai consta in castigarea de premii, ci in participarea la un festival care se doreste a fi cel mai important instrument de networking pentru tineri cineasti.

Inscrierile se fac online, pe www.filmuldepiatra.ro, iar filmele se pot transmite tot prin mijloace electronice. Deadline-ul este 5 decembrie.

Sectiunile din programul principal sunt: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip. Sectiunea "experimental" este dedicata cineastilor amatori, iar sectiunea "videoclip" este o premiera la aceasta editie. Programul principal este dedicat exclusiv lucrarilor realizate dupa ianuarie 2009 in Romania si Republica Moldova, cu durata intre 1 minut si 30 de minute.

Autorii lucrarilor selectate vor fi invitati la Filmul de Piatra pentru a se bucura de 4 zile de filme, networking si zapada, iar dupa festival, organizatorii vor promova filmele in randul unor festivaluri partenere din tara si strainatate.

Pe langa programul principal, publicului le vor fi prezentate selectii ale celor mai bune filme din mai multe festivaluri internationale. De asemenea, prin intermediul unor parteneriate inedite, se vor organiza evenimente speciale, inclusiv pe partia de schi si in alte locuri inedite.
  
asdasd