Filmul de Piatra - la debut

Marti, 6 Ianuarie 2009, Categoria: Noutati

Filmul de Piatra - la debut Intre 7 si 11 ianuarie Piatara Neamt gazduieste prima editie a festivalului de scurt-metraj "Filmul de Piatra" ce include o competitie nationala, programe internationale, invitati renumiti si multe evenimente speciale, pentru cineasti si public.

Competitia este deschisa atat filmelor realizate de companii de productie, filmelor de scoala, cat si celor de amatori sau realizate in cadrul workshop-urilor.

Festivalul va premia cel mai bun film al fiecarei categorii (fictiune, documentar, animatie/experimental), dar si cea mai buna regie, cea mai buna poveste, cea mai buna imagine, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet si cel mai bun tanar actor/actrita (premiile vor fi in bani, la care se vor adauga produse oferite de parteneri si sponsori).

Programele internationale vor contine filme premiate la cele mai importante festivaluri din lume, selectii ale festivalurilor partenere din tara, precum si programe speciale.

Gazda festivalului este Teatrul Tineretului, iar evenimentele speciale (concerte, petreceri), precum si proiectii simultane cu cele din teatru, vor avea loc in Pizza & Grill 66.

Filmul de Piatra este organizat de Filmlab si Consiliul Judetean Neamt. Principalii parteneri sunt: Centrul National al Cinematografiei, Teatrul Tineretului, Pizza & Grill 66, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, si Ambasada Frantei.

Intrarea la proiectii este gratuita (in limita locurilor disponibile). Mai multe detalii puteti afla pe site-ul oficial al festivalului.
  
asdasd