Vorbitor a castigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar produs in 2011

Miercuri, 28 Martie 2012, Categoria: Premii

Vorbitor a castigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar produs in 2011 Vorbitor, documentarul regizat de Radu Muntean si Alexandru Baciu si produs de HBO Europa Centrala in Romania, a fost desemnat cel mai bun film documentar in cadrul celei de-a sasea editii a Galei de decernare a Premiilor Gopo.

Producatorii filmului - Carmen Harabagiu, Aurelian Nica si Andrei Cretulescu - au fost cei care au primit statueta pe scena, in aplauzele celor 800 de invitati ai Galei.

Documentarul Vorbitor este construit ca o inlantuire de interviuri in care diverse cupluri isi marturisesc povestile de dragoste, isi reafirma iubirea si isi expun planurile de viitor. Fara pretentia de a fi descoperit raspunsul, documentarul incearca sa puna o intrebare. Ce face ca doi oameni, care nu s-au vazut vreodata, sa poata sa isi scrie intr-o scrisoare: “Te iubesc foarte mult. Esti viata mea!”

Filmele nominalizate la categoria Cel mai bun film documentar in acest an au fost:

DUPA REVOLUTIE (Romania, 2010)

Regia: Laurentiu Calciu, Producator: Rupert Wolfe Murray (Productive International Invest)

METROBRANDING (Romania, 2010)

Regia: Ana Vlad, Adi Voicu, Producator: Anca Puiu (Mandragora)

PACATOASA TEODORA (Franta-Romania, 2011)

Regia: Anca Hirte, Producatori: Richard Copans, Dan Burlac (Les Films d'Ici, Elefant Film)

SCOALA NOASTRA (Romania-SUA-Elvetia, 2011)

Regia: Mona Nicoara, Miruna Coca Cozma, Producatori: Mona Nicoara, Miruna Coca Cozma (Sat Mic Film)

VORBITOR (Romania, 2011)

Regia: Radu Muntean, Alexandru Baciu, Producatori: Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Andrei Cretulescu

Castigatorul categoriei, documentarul Vorbitor, urmareste povestile mai multor detinuti aflati in diferite penitenciare din tara, care si-au gasit partenerul de viata in timpul executarii pedepsei. El este fie un om aflat in libertate, fie cineva care ispaseste, ca si ei, o pedeapsa.

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si premiaza valorile cinematografiei romanesti actuale.
  
asdasd