Si ei au fost NexT Generation: Helen la NexT!

Marti, 30 Martie 2010, Categoria: Noutati

Si ei au fost NexT Generation: Helen la NexT! Festivalul International de Film NexT pregateste o noua surpriza pentru publicul sau. Pana acum dedicata scurt metrajelor de inceput ale regizorilor autohtoni consacrati, sectiunea Si ei au fost NexT Generation isi propune incepand cu acest an sa aduca in atentia publicului lung metrajele de debut ale fostilor participanti din competitia NexT.

Regizorii Christine Molloy si Joe Lawlor, selectionati in competitia NexT 2007 cu scurt metrajul Daydream, revin la Bucuresti cu primul lor lung metraj – Helen (Marea Britanie – Irlanda, 2008). Prezentat la peste 30 de festivaluri internationale de film din lumea intreaga: Lisabona, Angers, Vancouver, Telluride, Pusan, Salonic sau Torino, filmul va fi proiectat in premiera in Romania vineri, 16 aprilie 2010, la Cinemateca Eforie, incepand cu ora 20:30.

Presa britanica a plasat Helen printre filmele-eveniment ale anului 2008. Prestigioasa publicatie Sight & Sound apreciaza ca Helen „este un debut remarcabil”, The Independent declara ca filmul „este un semn de viata pentru renasterea unui cinema arthouse britanic”, iar The Observer scrie ca filmul este „un lung metraj de debut impresionant”.

Christine Molloy si Joe Lawlor au fost fost prezenti in 2007 in competitia Festivalului International de Film NexT, cu scurt metrajul Daydream. In ultimii 4 ani, Christine si Joe au lucrat la proiectul intitulat Civic Life, care a implicat grupuri de comunitati locale in productia a noua scurt metraje pentru cinema. Lung metrajul Helen este apogeul seriei Civic Life.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Baneasa Drive In Cinema si Mansarda Carturesti.

Abonamentele pentru 10 proiectii si Festival Pass-urile se pot achizitiona pana cel tarziu 12 aprilie prin reteaua ticketfan.ro. Dupa aceasta data, nu vor mai fi vandute decat bilete pentru o singura proiectie, exclusiv la casieriile cinematografelor Scala si Eforie.


  
asdasd