Ai stofa de critic? Intra in concursul NexT!

Miercuri, 24 Februarie 2010, Categoria: Noutati

Ai stofa de critic? Intra in concursul NexT! Pasionatii de critica de film, vorbitori de limba franceza, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani sunt invitati la concurs: Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur (Belgia) cauta cinefili din tarile francofone pentru a alcatui juriul Émile Cantillon – un juriu tanar care are ca sarcina acordarea premiului pentru Cel mai bun film de debut din competitia prestigiosului festival de la Namur.

NexT va desemna prin concurs reprezentantul Romaniei in acest juriu, iar castigatorul va merge in octombrie 2010 la Namur, cheltuielile de deplasare si cazare pe toata durata festivalului fiind acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.

Concursul prin care va fi ales castigatorul consta in redactarea unei cronici de film in limba franceza, pentru mediu metrajul Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu, sound design Andrei Toncu, Romania, 2006). Toti cei care vor sa participe sunt invitati sa se inscrie in concurs pana pe 20 martie, trimitand un e-mail cu formularul de inscriere completat (disponibil pe site-ul Festivalului NexT www.nextproject.ro), pe adresa de e-mail concurs@nextproject.ro, mentionand in subiectul mesajului: "Namur".

Pentru cei care nu au vazut sau doresc sa revada Marilena de la P7 (si care vor preciza acest lucru in formularul de inscriere), Societatea Culturala NexT va organiza vizionari individuale in perioada 20-31 martie 2010, la sediul festivalului. Cronicile pentru Marilena de la P7 trebuie trimise pana pe 10 aprilie 2010, inclusiv, pe aceeasi adresa de e-mail – concurs@nextproject.ro, si trebuie sa aiba intre 2500 si 3000 de semne. Numele celui care va pleca in luna octombrie la Namur va fi anuntat in cadrul Galei de inchidere a Festivalului International de Film NexT, pe 17 aprilie 2010.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT va avea loc in perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala si Cinemateca Eforie din Bucuresti.
  
asdasd