Prima serie din serialul TV BBC Primeval - acum pe DVD

Marti, 27 Ianuarie 2009, Categoria: DVD & Blu-Ray

Prima serie din serialul TV BBC Primeval - acum pe DVD Intr-un mod bizar, dinozaurii au devenit un fetis al lumii contemporane, la fel ca moda, fotbalul ori masinile. Ii vedem in reviste si muzee, ii analizam minutios in documentare, copiii ii intorc pe toate partile inca de la gradinita, iar bunicii descopera fascinati cate a mai scos stiinta la iveala despre creaturi de care ei nici nu auzisera odinioara, cand povestile cu dragoni si alti monstri pareau simple nascociri. Ca vrem sau nu sa recunoastem, dinozaurii ne fascineaza. Desigur, atata timp cat nu dau buzna, literalmente, in viata noastra…

"Invazia Dinozaurilor" ne serveste pe tava o lume fascinanta: cea a creaturilor preistorice. Insa nu desprinse din epoci de mult apuse, asa cum ne-am astepta, ci instalata bine-merci, chiar sub ochii nostri, in prezent. Imposibil? Nu chiar! Zoologul Nick Cutter (Douglas Henshall), care studiaza evolutia speciilor, constata ca in continuumul spatio-temporal s-au produs anomalii inexplicabile, creand interstitii care permit trecerea dintr-o epoca in alta. Timpul pare sa-si fi pierdut busola: trecutul, prezentul si viitorul se intrepatrund intr-un melanj pe cat de fascinant, pe atat de ingrijorator. Si, astfel, creaturi stiute doar din imagini ni se infatiseaza acum in carne, oase, aripi, solzi, gheare si cate le-a mai dat natura. Oricat de incitanta ar parea insa aceasta vizita, invitatii sunt nepoftiti si ar trebui sa ramana in afara lumii noastre pentru ca umanitatea sa nu dispara brusc si violent, dupa milioane de ani de evolutie.

Pentru a gasi solutia salvatoare, Cutter si echipa sa de cercetatori trebuie mai intai sa descopere cauzele acestui fenomen nemaiintalnit. Incearca sa opreasca invazia, infrunta creaturi din cele mai salbatice si inspaimantatoare cotloane ale evolutiei si, totodata, se straduiesc sa pastreze secret dezastrul iminent pentru a nu crea panica. Helen, sotia lui Cutter (Juliet Aubrey), care a disparut fara urma acum 8 ani si a calatorit in timp, ar putea elucida dilemele cercetatorilor privind distorsiunile temporale. Daca n-ar avea alte prioritati… Sa fie oare aceasta ultima fila din istoria umanitatii?

Cele 6 episoade a cate 50 de minute de actiune, suspans si efecte speciale uluitoare au adus acestei prime serii din "Invazia Dinozaurilor" o cota de audienta de 28% (6,3 milioane de telespectatori) sambata seara, in prime-time, precum si numeroase distinctii la festivaluri de film de renume. Succesul i se datoreaza echipei Impossible Pictures, care a castigat mai multe premii BAFTA si Emmy pentru prestigioasele documentare "Walking With Dinosaurs" si "Prehistoric Park". Acum, prima serie din serialul BBC "Invazia dinozaurilor" va este oferita pe DVD de Prooptiki Romania. Pret recomandat: 39,9 lei. Fanii serialului vor avea prilejul sa-si adauge la colectia de DVD-uri si urmatoarele doua serii "Primeval".
  
asdasd