Intra cu Jason Statham in Cursa Mortala

Marti, 3 Februarie 2009, Categoria: Diverse

Intra cu Jason Statham in Cursa Mortala Pana unde merge pasiunea publicului pentru violenta si reality show-uri? O noua forma de sclavagism se prefigureaza la orizont: de dragul profitului, penitenciarele exploateaza detinutii spre distractia unei audiente fara scrupule, consumatoare a unui nou tip de divertisment - cursele de masini pe viata si pe moarte. Gladiatorii viitorului se lupta pentru libertate in "Jason Statham in rolul principal.

Dupa ce-si pierde locul de munca si i se insceneaza o crima asupra sotiei sale, Jensen Ames (Jason Statham, cunoscut publicului din seria "Transporter"), fost campion al curselor de viteza Nascar, este incarcerat in penitenciarul de maxima siguranta din Terminal Island, laolalta cu cei mai periculosi criminali. Acolo se organizeaza de sase ani adevarate curse ale mortii, in care pilotii-detinuti sunt simple instrumente de distractie intr-un joc diabolic, fara limite si fara mila. Exista o singura regula: invingatorii isi recapata libertatea dupa 5 curse castigate, iar invinsii nu-si pierd doar mandria de a fi campioni, ci si viata, precum gladiatorii de odinioara. Intre timp, un public tot mai numeros aclama cu frenezie cursele auto transmise contra-cost prin Internet, umfland profiturile celor care le furnizeaza acest divertisment.

Santajat de Warden Hennessey, directoarea inchisorii (Joan Allen, pe care o stiti din seria "Bourne"), ca nu-si va revedea niciodata copilul, Ames accepta sa participe la curse sub masca lui "Frankenstein", cel care fusese favoritul audientei "Death Race". Fiindca "Frankenstein" murise la a patra cursa, Ames are de trecut o singura proba: 3 zile de goana nebuna, pe viata si pe moarte. Realizeaza insa curand ca Hennessey e capabila de orice pentru a creste cotele de audienta. Si, cum publicul vrea violenta si mai mult sange inseamna, implicit, mai multi bani, e lesne de inteles ca zilele ii sunt numarate. In cursa mortii, Ames trebuie sa-si infrunte chiar si inamicul personal, pe cel care i-a inscenat crima, Machine Gun Joe (Tyrese Gibson). Nu se poate baza decat pe frumoasa Elizabeth Case (Natalie Martinez), care-i este copilot, pe antrenorul sau (Ian McShane) si pe Mustang-ul V8 Fastback, dotat cu mitraliere, aruncatoare de flacari si alte dispozitive de lupta. Va reusi noul "Frankenstein" sa dezlantuie caii-putere in favoarea sa si sa-si revada fetita?

Realizat dupa scenariul si in regia lui Paul Anderson, printre ale carui reusite se numara si "Resident Evil" sau "Alien versus Predator", "Cursa mortala" este o infruntare crancena care ne face sa ne intrebam: cat de departe suntem de o noua forma de sclavagism? Filmul este disponibil pe DVD, impreuna cu urmatoarele bonusuri: comentariile regizorului Paul W.S. Anderson si ale producatorului Jeremy Bolt, "Porniti motoarele!" - realizarea curselor, "La volan" - realizarea cascadoriilor, trailere si – atentie!- secvente pe care nu le-ati vazut in cinema. Pret recomandat: 54,9 lei. O productie Universal Pictures, distribuita de Prooptiki Romania in magazinele Diverta, Media Galaxy, Carrefour, Flanco, Altex, Real, Libraria Alexandria, Dedeman, Librariile Humanitas, Librariile Carturesti, MyMovie si altele.

  
asdasd