Miniseria Mildred Pierce din septembrie la HBO

Joi, 18 August 2011, Categoria: Recomandari TV

Miniseria Mildred Pierce din septembrie la HBO Incepand din 5 septembrie veti avea ocazia sa vedeti in premiera la HBO prezinta miniseria originala MILDRED PIERCE, nominalizata la 21 premii EMMY 2011, printre care Cea mai buna miniserie sau film TV si Cea mai buna actrita intr-o miniserie sau film TV (Kate Winslet).

Miniseria HBO MILDRED PIERCE, cu Kate Winslet in rolul principal, da viata memorabilului personaj creat de James M. Cain in romanul omonim din 1941. Aceasta drama in cinci parti spune povestea unei femei independente, proaspat divortata, ce se straduieste sa-si faca un viitor pentru sine si familia sa in timpul Marii Depresiuni. Povestea analizeaza imensul devotament al lui Mildred fata de vesnic nemultumita sa fiica, Veda, precum si relatiile complexe cu barbatii egoisti din viata ei.

Miniseria regizata de Todd Haynes e produsa de Killer Films si John Wells Productions pe baza romanului omonim semnat de James M. Cain. Scenariul a fost scris de Todd Haynes si Jon Raymond, iar filmul e produs de Haynes, Pamela Koffler, Christine Vachon, John Wells si Ilene S. Landress.

"Actiunea din MILDRED PIERCE are loc in timpul Marii Depresiuni” , explica Haynes, "dar exploreaza criza prin intermediul clasei de mijloc si a problemelor acesteia: mandria, statutul social, efortul depus pentru a pastra acest statut. Totul seamana foarte mult cu chinurile prin care trece astazi lumea”.

"Din nu stiu ce motiv m-am gandit la Kate Winslet inca de cand am citit cartea” isi aminteste Haynes. "N-o cunoscusem niciodata pe Kate. Nu mai lucrasem cu ea. Si cat am citit, nu mi-am putut-o scoate din cap. Mi s-a parut ca e singura actrita capabila sa joace acest rol. Cand am scris scenariul, Kate a devenit un soi de forta creatoare”.

Reputatia lui Haynes si lipsa lui de previzibilitate creativa au atras-o pe Winslet in proiect. Actrita declara "Todd e un mister. Modifica tot timpul totul, face mereu ceva diferit, isi surprinde mereu publicul si isi asuma riscuri. Am simtit ca modul lui de a gandi si de a face lucrurile merge mana in mana cu modul meu de a gandi si de a face lucrurile – ne asumam riscuri si nu refuzam confruntarile”.

In acesta miniserie mai joaca Guy Pearce, James LeGros, Melissa Leo, Brían F. O’Byrne si Evan Rachel Wood, precum si Mare Winningham, Morgan Turner si Hope Davis.
  
asdasd