Maria Dinulescu premiata la Buenos Aires

Luni, 6 Aprilie 2009, Categoria: Noutati

Maria Dinulescu premiata la Buenos Aires Actrita Maria Dinulescu a fost distinsa cu premiul pentru cea mai buna actrita la Buenos Aires Independent Film Festival (BAFICI), pentru rolul din "Pescuit Sportiv", in regia lui Adrian Sitaru.

Lungmetrajul, care a avut premiera in Romania, pe 13 februarie, a primit doua distinctii la Festivalul de Film de la Salonic, premiul juriului si premiul pentru cea mai buna actrita, acordat ex-aequo Ioanei Flora si Mariei Dinulescu. De asemenea, filmul a mai obtinut Premiul Juriului la cea de-a doua editie a Festivalului de Film Estoril. "Pescuit sportiv" a cistigat, totodata, Marele Premiu al sectiunii New Voices, in cadrul Festivalului International de Film de la Palm Springs, care a avut loc in perioada 6 - 19 ianuarie.

Gala de premiere a avut loc pe 4 aprilie, la Buenos Aires. Trofeul "Cel mai bun film" in cadrul sectiunii International a festivalului a revenit peliculei "Aquele Querido Mês de Agosto", de Miguel Gomes, in timp ce regizorul german Maren Ade a obtinut premiul pentru cel mai bun regizor, cu lungmetrajul "Everyone Else".

Alfredo Castro a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din filmul "Tony Montero", in timp ce premiul pentru cea mai buna actrita i-a revenit Mariei Dinulescu. De asemenea, premiul ADF a fost obtinut de Sean Bobbitt pentru lungmetrajul "Hunger", in timp ce premiul FIPRESCI a revenit filmului "Everyone Else", in regia lui Maren Ade.
  
asdasd