Katalin Varga-3 nominalizari la British Independent Film Awards

Luni, 16 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

Katalin Varga-3 nominalizari la British Independent Film Awards Ultima productie Libra Film care a intrat pe ecranele din Romania vineri 13 noiembrie, Katalin Varga (R. Peter Strickland, Producatori: Tudor si Oana Giurgiu) este nominalizata la cea de-a 12-a editie a British Independent Film Awards.

Create in 1998, British Independent Film Awards sunt cele mai importante trofee ale industriei de film din Marea Britanie dupa Premiile BAFTA si isi propun sa promoveze si sa incurajeze cele mai bune filme independente britanice sau coproductii cu participare britanica, care au bugete sub 10 milioane de lire.

Katalin Varga este primul film cu participare romaneasca din istoria BIFA si a primit trei nominalizari. Pelicula se va lupta pentru premiul categoriei Cea mai buna realizare a anului in productia de film, alaturi de Bronson, Bunny & The Bull, The Hide si The Imaginarium of Doctor Parnassus. Peter Strickland va concura pentru The Douglas Hickox Award (Cel mai bun regizor debutant) alaturi de Armando Iannucci (In The Loop), Duncan Jones (Moon), Sam Taylor-Wood (Nowhere Boy) si Samantha Morton (The Unloved) iar actrita clujeana Hilda Peter este si ea nominalizata la Premiul pentru Cel mai promitator debut, alaturi de Katie Jarvis (Fish Tank), Christian McKay (Me and Orson Welles), George MacKay (The Boys Are Back) si Edward Hogg (White Lightnin').

Gala de decernare a Premiilor va avea loc pe data de 6 decembrie, la Londra. In cadrul ceremoniei, actorul Daniel Day-Lewis va fi distins cu Premiul Richard Harris, pentru contributia sa la dezvoltarea industriei filmului.

Printre premiantii editiei de anul trecut se numara celebrele productii Slumdog Millionaire (R. Danny Boyle) si Hunger (Steve McQueen). Alte filme celebre care au obtinut premiile BIFA in ultimii ani sunt Control, Vera Drake sau Billy Elliot iar intre actritele premiate le amintim pe Judi Dench, Rachel Weisz sau Emily Watson.

Recent, Katalin Varga a mai obtinut si Premiul Special al Juriului la cea de-a 11-a editie a Festivalului de Film de la Mumbai (India - 29 octombrie-5 noiembrie), acordat lui Mark Gyori pentru imagine si lui Gyorgy Kovacs pentru sunet.
  
asdasd