Incep inscrierile pentru Premiile Gopo

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, Categoria: Comunicate

Incep inscrierile pentru Premiile Gopo Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo – premiile industriei de film din Romania – va avea loc pe 22 martie 2010! Cel mai important eveniment dedicat in intregime filmului autohton organizat anual in Romania, Gala Premiilor Gopo a rasplatit in ultimii ani performantele tuturor categoriilor de profesionisti din industria filmului, regizori, actori, scenaristi, operatori, monteuri, scenografi, compozitori, designeri de costume si machiaj. In 2009, marii castigatori ai Galei au fost Restul e tacere, super-productia regizata de Nae Caranfil, castigatorul a noua statuete (inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun scenariu), si Boogie, lung metrajul lui Radu Muntean, care a adunat patru trofee (inclusiv pentru Cel mai bun regizor si Cea mai buna actrita intr-un rol principal – Anamaria Marinca).

Pentru nominalizarile celei de-a noua editii, organizatorii Galei invita producatorii de film din Romania sa isi inscrie productiile de scurt si lung metraj fictiune si documentar, productii romanesti sau co-productii cu participare financiara majoritar romaneasca lansate in 2009, pana pe data de 18 ianuarie 2010, inclusiv, completand formularul de inscriere disponibil pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro sau la adresa de e-mail info@premiilegopo.ro. Formularul trebuie trimis completat in varianta electronica pe adresa info@premiilegopo.ro si tiparit, cu semnatura si stampila producatorului, pe adresa Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR): str. Popa Soare, nr. 52, sector 2, Bucuresti, impreuna cu o copie a filmului pe DVD.

Eligibile pentru a fi jurizate si nominalizate la cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo sunt lung metrajele de fictiune, productii romanesti sau co-productii cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera si au rulat pe marile ecrane din tara timp de cel putin sapte zile consecutiv, precum si filmele documentare si scurt metrajele de fictiune prezentate pe ecrane, TV sau in circuitul festivalier (national si international), in cursul anului 2009.



Juriul care va decide nominalizarile la categoriile competitive ale Premiilor Gopo, cu exceptia Premiului pentru Cel mai bun film european, este alcatuit in 2010 din Dana Bacanu (exploatant, Noul Cinematograf al Regizorului Roman), Viorica Bucur (critic de film), Cristian Comeaga (producator, castigatorul Premiului Gopo pentru Cel mai bun film in 2009), Mihai Fulger (critic de film), Radu Muntean (regizor, premiat cu Gopo in 2009 pentru Boogie), Cristian Niculescu (scenograf) si Irina Petrescu (actrita). Juriul care va decide nominalizarile la categoria Cel mai bun film european, este alcatuit, la fel ca pana acum, din cinci critici romani recunoscuti: Dana Duma, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbrava, Andrei Rus si Gloria Sauciuc. Dupa anuntarea nominalizarilor, peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, pana cel tarziu pe 21 martie 2010, ora 0:00.

Gala Premiilor Gopo este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications si al Centrului National al Cinematografiei (CNC). Partenerul evenimentului este Dacia.
  
asdasd