I love my boring life la Centrul Ceh

Luni, 23 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

I love my boring life la Centrul Ceh Seara de film documentar de la Centrul Ceh va asteapta luni, 30 noiembrie, cu "I love my boring life", castigatorul sectiunii cehesti a Festivalului International de Filme Documentare de la Jihlava, editia 2009.

De-a lungul celor 12 ani de existenta, festivalul competitiv de documentare creative a devenit cel mai mare eveniment de acest gen din Europa centrala. Evenimentul este specific datorita atmosferei sale informale, caracterului discutiilor, sprijinului sistematic a filmelor documentare si a activitatilor de publicare. Pe langa premiile acordate de juriu in fiecare an se mai acorda: Premiul Publicului si Premiul pentru Contributia la Cinematografia Mondiala.

In acest an Festivalul International de Filme Documentare de la Jihlava s-a desfasurat in perioda 27.10 - 1.11.

Castigatorii sectiunii Film Documentar Cehesc ai ultimilor ani:

2008 - Vit Janecek: Ivetka and the Mountain

2007 - Ondrej Provaznik, Martin Dusek: A Town Called Hermitage

2006 - Jan Sikl: A Low-level Flight

2005 - Miroslav Janek: Vierka, or The Mystery of Family B’s Disappearance

2004 - Vit Klusak, Filip Remunda: Czech Dream

I LOVE MY BORING LIFE / Mam rada nudny zivot - Rep. Ceha, 2009, 26 min

Regie: Jan Gogola

VO ceha / Subtitrari in engleza

Timp de cinci ani Alena Nemcova a notat in jurnalul ei activitati zilnice, vise, retete, ganduri specifice varstei. Filmul prezinta viata pe care Alena o traieste in casa ei, o secventa a lumii si in acelasi timp un spatiu pentru diferite evenimente. La fel ca jurnalul si viata ei, filmul reuneste in acelasi timp povesti amuzante si serioase, personale si sociale, de zi cu zi sau atemporale. O viata plictisitoare, dar nu monotona.

Intentia filmului este de a arata ca limitele impuse de oameni sunt de fapt determinate de limitele propriei tale perceptii.
  
asdasd