Dupa 20 de ani: Povesti despre casatorie

Luni, 11 Ianuarie 2010, Categoria: Noutati

Dupa 20 de ani: Povesti despre casatorie In 2006 Televiziunea Ceha a difuzat ciclul de documentare realizat de Helena Trestikova, intitulat Marriage Stories, 20 Years Later (Povesti despre casatorie, dupa 20 de ani).

Urmarindu-si protagonistii de-a lungul timpului, regizoarea traseaza in doua perioade diferite povestea vietii a 6 cupluri casatorite. Aceasta poveste incepe cu casatoria lor in 1980, se intrerupe in 1986 si continua dupa 1999 pana in prezent. Rezultatul este o serie de documentare in 6 filme a cate 2 parti fiecare.

In aceasta seara, de la ora 20:00, puteti vedea la Centrul Ceh prima poveste din serie:

STORY 1: IVANA AND PAVEL

Manzelske Etudy, Rep. Ceha, 2006, 45 min

Regie: Helena Trestikova

VO ceha / subtitrari in engleza

La 21 de ani Pavel s-a casatorit cu Ivana care era cu un an mai mare.

Fiind o persoana foarte activa, Pavel pe langa munca si familia lui era devotat unei serii de hobby-uri, dar Ivana treptat, dupa primii ani de casatorie, atunci cand aceasta a trebuit sa faca fata dificultatilor economice, a avut rolul unei gospodine extraordinare.

Dupa schimbarea regimului, Pavel si Ivana impreuna cu fiul Dominik si fiica Ružena traiesc in aceeasi locuinta mica in Nusle, Praga. Pavel are o multime de hobbyuri, si cea mai mare pasiune, biliardul, devine chiar jobul sau nou dupa ce infiinteaza o sala luxoasa de biliard si organizeaza fel de fel de intreceri si expozitii. Si copiii lor, Dominik (18) si Ruzenka (11) sunt interesati de biliard. Pavel mai continua sa joace la teatru de amatori, joaca fotbal, ii place sa mearga pe motocicleta si incearca sa joace si golf. Ivana e un adevarat ”manager” al familiei, are grija de casa, de toti membrii familiei, pe fetita o duce la cursuri de patinaj artistic si de dans. In toate aceste activitati treptat si-a gasit rolul sau in familie.
  
asdasd