Filmul Cealalta Irina - castigator la Arras

Joi, 19 Noiembrie 2009, Categoria: Noutati

Filmul Cealalta Irina - castigator la Arras Pelicula Cealalta Irina, in regia lui Andrei Gruzsniczki, a fost distinsa cu Premiul pentru cea mai buna regie- Atlas d’Argent, in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului International de Film de la Arras, care a avut loc in perioada 6-15 noiembrie.

Filmul s-a aflat in competitia europeana alaturi de alte productii precum: Alle anderen (R. Maren Ade), Buick Riviera (R. Goran Rusinovic), Here and there (R. Darko Lungulov), Once upon a time in the provinces (R Ekaterina Chagalova), Qui a peur du loup (R. Maria Prochazkova), Scratch (R, Michal Rosa).

Alti premianti ai sectiunii au fost The Girl, in regia lui Fredrik Edfeldt, distins cu Marele Premiu al Juriului- Atlas d’or si Forbidden Fruit de Dome Karukoski, care a castigat Premiul Publicului.

Filmul de debut in lung-metraj al regizorului Andrei Gruzsniczki mai are in palmaresul de trofee Marele Premiu si Premiul Fipresci obtinute in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului de Film de la CinePécs Moveast (8-11 octombrie).

De asemenea, productia a mai fost distinsa si cu Marele Premiu la Festivalul Anonimul, precum si cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc, obtinut la cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania.

Inspirat dintr-o poveste reala si avandu-i in distributie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Doru Ana si Gabriel Spahiu, filmul va fi lansat in cinematografele din Romania pe 11 decembrie.

Cealalta Irina este produs de Fundatia pentru Arte Vizuale si distribuit de Transilvania Film.
  
asdasd