Cristian Mungiu premiat din nou la Cannes

Luni, 28 Mai 2012, Categoria: Festival

Cristian Mungiu premiat din nou la Cannes Filmul Dupa dealuri al regizorului roman Cristian Mungiu a fost primit foarte bine de catre publicul si criticii festivalului de film de la Cannes 2012 primind premiul pentru cel mai bun scenariu si premiul pentru cea mai buna interpretare feminina, acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

Pelicula Dupa dealuri/ Beyond the Hills reprezinta o coproductie intre casa cineastului roman - Mobra Films -, casa franceza Why Not Productions si casa de productie, cu sediul in Belgia, a fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Filmul Dupa dealuri/ Beyond the Hills spune povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.

Din distributia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalaga, Catalina Harabagiu si Valeriu Andriuta.

Cristian Mungiu este detinatorul unui premiu Palme d'Or pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", primit in 2007.