Constantin Popescu si Titus Muntean in competitia B-EST IFF

Joi, 8 Aprilie 2010, Categoria: Noutati

Constantin Popescu si Titus Muntean in competitia B-EST IFF Echipa B-EST IFF are bucuria sa va anunte ca doua dintre cele mai asteptate filme romanesti ale anului 2010, "Portretul luptatorului la tinerete", debutul in lung-metraj al lui Constantin Popescu, si "Caravana cinematografica", cel de-al doilea lung-metraj al lui Titus Muntean, vor concura la premiile celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF).

"Portretul luptatorului la tinerete" (productie Filmex Film Romania), lansat in cadrul sectiunii Forum a Festivalului International de la Berlin 2010 reprezinta prima parte (grupul Ion Gavrila Ogoranu) a trilogiei "luptei de rezistenta impotriva comunismului" – se pregatesc povestile Elisabetei Rizea si-a fratilor Arnautoiu. Chiar scos din contextul ambitiosului triptic (in fond, o premiera pentru cinema-ul romanesc), "Portretul luptatorului la tinerete" reprezinta un tur de forta incredibil, atat pentru echipa (filmarile au avut loc in intregime on location, in munti, de-a lungul celor patru anotimpuri calendaristice) cat si pentru distributia impresionanta, condusa remarcabil de Constantin Dita (aproape de nerecunoscut).

"Caravana cinematografica" (coproductie Libra Film & Kombinat Film), reprezinta, dupa cum spuneam, cel de-al doilea lung-metraj al lui Titus Muntean, la o distanta de 7 ani de la percutantul sau debut, "Examen". Avand la baza ecranizarea povestirii omonime scrise Ioan Grosan, "Caravana cinematografica", din a carei distributie fac parte, printre altii, Mircea Diaconu, Dorian Boguta si Iulia Lumanare, ne poarta in timp, in Romania finalului de ani ’50, cand un camion vechi devenit Caravana Cinematografica ajunge intr-un sat de munte izolat din Transilvania, pentru a proiecta filme rusesti de propaganda. Filmul a castigat premiul Best Pitch, la Baltic Events 2008.

Va reamintim ca cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se va desfasura in perioada 20 – 25 aprilie, la cinematografele Scala si Elvira Popescu.
  
asdasd