Caranfil - in lista de propuneri pentru Oscar

Marti, 21 Octombrie 2008, Categoria: Noutati

Caranfil - in lista de propuneri pentru Oscar Presedintele Academiei Americane de Film a anuntat un numar record de propuneri la categoria "Cel mai bun film strain" la urmatoarea editie a Oscarurilor, printre care si "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil. Pe lista se mai afla alte 66 de titluri, dintre care amintim "Vals cu Bashir" de Ari Folman (Israel), "Gomora" de Matteo Garrone (Italia), "Entre les murs" de Laurent Cantet (Franta) sau "The Baader Meinhof Complex" de Uli Edel (Germania).

Nominalizarile la cea de-a 81-a editie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 22 ianuarie, gala de premiere urmand sa aiba loc pe 22 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles.

Nae Caranfil a obtinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film B-EST 2008 cu "Restul e tacere", pelicula care a castigat si Marele Premiu pentru cel mai bun scenariu la Festivalul International de Film de la Paris in 1995 si premiul al doilea la competitia "Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition", Los Angeles 1999.

In data de 26 octombrie, de la ora 20:00, puteti urmari la HBO "Restul e parere" – O conversatie cu Nae Caranfil, si de la ora 20:20, in premiera absoluta pe micul ecran, "Restul e tacere".
  
asdasd