Si a fost noaptea Oscarurilor !

Luni, 25 Februarie 2008, Categoria: Noutati

Si a fost noaptea Oscarurilor ! Academia Americana de Film si-a decernat aseara premiile in cadrul galei traditionale a celei de-a 80-a editii, iar marele castigator a fost No Country for Old Men care a plecat acasa cu nu mai putin de patru premii: pentru Cel Mai Bun Film, Cea Mai Buna Regie, Cel Mai Bun Scenariu Adaptat si Cel Mai Bun Actor intr-un rol secundar (Javier Bardem).

Michael Clayton a adus una din surprizele serii cu premiul pentru Cea Mai Buna Actrita intr-un rol secundar - Tilda Swinton, dar Marion Cotillard a fost senzatia serii, primind premiul pentru Cea Mai Buna Actrita gratie rolului sau din La vie en rose, fiind cea de-a doua ocazie in istoria Oscarurilor cand un asemenea premiu este acordat pentru un rol sustinut intr-o alta limba decat engleza ("pioniera" in acest caz fiind Sofia Loren pentru performanta sa din Ciociara, in 1961).

N-a fost insa nici o surpriza cand Daniel Day-Lewis a fost apreciat cu premiul pentru Cel Mai Bun Actor in rol principal pentru prestatia sa din There will be blood, nici cand Juno a revendicat premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu Original, ci poate cand Atonement s-a ales doar cu premiul pentru Cea Mai Buna Coloana Sonora.

The Bourne Ultimatum a strans si el nu mai putin de 3 premii, pentru Cel Mai Bun Montaj, Cel Mai Bun Montaj de Sunet si Cel Mai Bun Mixaj de Sunet.
  
asdasd