Caravana Cinematografica se lupta pentru trofeul Flash Forward de la Pusan

Miercuri, 16 Septembrie 2009, Categoria: Noutati

Caravana Cinematografica se lupta pentru trofeul Flash Forward de la Pusan Caravana Cinematografica, in regia lui Titus Muntean, va fi prezentat in premiera mondiala in competitia sectiunii Flash Forward din cadrul Festivalului International de Film de la Pusan, desfasurat in perioada 8-16 octombrie.

Ajuns la a 14-a editie, Festivalul de la Pusan este cel mai mare si important eveniment de gen din Asia, fiind supranumit Cannes-ul Asiei. In acest an vor fi prezentate nu mai putin de 355 de filme din 70 de tari, 143 dintre aceste productii avand premiera mondiala sau internationala la Pusan.

O noutate pentru cea de-a 14-a editie o reprezinta Flash Forward Award, trofeu in valoare de 20.000 de dolari, acordat castigatorului sectiunii Flash Forward. Sectiunea isi propune sa descopere si sa promoveze tineri regizori aflati la primul sau al doilea film, proveniti din tari din afara Asiei.

Caravana Cinematografica este o ecranizare dupa nuvela cu acelasi titlu de Ioan Grosan. Actiunea filmului este plasata in Romania anilor '60, intr-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat intr-o caravana cinematografica, coordonata de un activist de partid, soseste in sat pentru a proiecta filme rusesti de propaganda. Desi initial oamenii hotarasc sa ii puna piedici activistului, in cele din urma ajung la concluzia ca cea mai inteligenta miscare este sa colaboreze cu reprezentantul partidului conducator.

Mircea Diaconu, Dorian Boguta (recent prezent si pe afisul filmului Francesca) si Iulia Luminare sunt cativa dintre actorii care se regasesc in distributia acestei pelicule.

Caravana Cinematografica este al doilea film al regizorului Titus Muntean dupa debutul apreciat de critica, Examen (2004). In 2006, Titus Muntean a semnat si regia unor episoade din serialul TV Lombarzilor 8.

Filmul este o coproductie romano-germana intre Libra Film (producator Tudor Giurgiu) si FilmKombinat si beneficiaza de sprijinul Centrului National al Cinematografiei si HBO.

Premiera in Romania este programata pentru 2010.
  
asdasd