In deriva - Primul serial de fictiune produs de HBO Central Europe in Romania

Joi, 20 Mai 2010, Categoria: Noutati

In deriva - Primul serial de fictiune produs de HBO Central Europe in Romania Dupa o serie de documentare originale foarte bine primite de public si critica, HBO Central Europe produce integral in Romania un prim serial de fictiune, in care rolul principal va fi interpretat de unul dintre cei mai renumiti actori romani, Marcel Iures.

HBO Central Europe a inceput la Bucuresti filmarile pentru În deriva, serial dramatic bazat pe un format de succes, apreciat deja in Israel si in Statele Unite ale Americii. Scenariul e scris si filmat in intregime in limba romana, iar productia e asigurata de compania locala Film Factor.

Serialul se concentreaza pe una dintre caracteristicile societatii moderne, sedinta de terapie, vazuta prin ochii unui psihiatru de succes a carui viata profesionala si personala risca sa se destrame. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentreaza pe cate o sesiune de terapie –4 sedinte individuale intre psihiatru si pacientii sai, urmate de cate un episod saptamanal axat pe vizita psihiatrului la propriul sau terapeut.

Marc Lorber, SVP Original Programming and Production si producator general al serialului, a declarat: "Sunt mandru sa lucrez cu o echipa de profesionisti din lumea televiziunii la productia primului mare serial creat de HBO Central Europe. Suntem de parere ca productia unui astfel de serial, creat pe baza unui format de succes, va aduce ceva foarte special pentru abonati."

Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania, a adaugat: "Suntem incantati ca Romania este prima tara din Europa centrala in care se produce acest serial. Sunt convinsa ca intreaga echipa, de la actori pana la regizori si producatori, va reusi sa creeze un produs de calitate, adica exact ceea ce asteapta publicul HBO din Romania. Ne dorim ca productia autohtona a serialului sa se bucure de acelasi succes ca versiunile din Israel si Statele Unite."

"In deriva" este bazat pe serialul israelian Be Tipul, creat de Hagai Levi si multi-premiat de Academia Israeliana de Televiziune. In 2007, drepturile au fost cumparate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele "In Treatment", cu Gabriel Byrne in rolul principal. In Treatment a avut parte de cronici la superlativ si a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor in rol principal.

Marcel Iures, protagonistul versiunii romanesti, este unul dintre cei mai mari actori de teatru si film din Romania, celebru atat in tara cat si in strainatate. Cele mai recente filme in care a jucat sunt Pacificatorul, Layer Cake – Prins la inghesuiala, Razboiul lui Tom Hart, Amen, in regia lui Costa Gavras, Piratii din Caraibe: La capatul lumii si Tinerete fara tinerete, al lui Francis Ford Coppola.

Regia serialului "In deriva" apartine tinerilor Adrian Sitaru si Titus Muntean. Scurt-metrajul lui Adrian Sitaru, „Valuri”, a primit Leopardul de Aur la Locarno 2007 iar primul sau lung-metraj, „Pescuit sportiv”, a fost premiat la Palm Springs 2009. Titus Muntean a debutat in lung-metraj in 2003, cu „Examen”. In 2006, a co-semnat regia serialului TV „Lombarzilor 8”, iar in primavara acestui an isi lanseaza cel de-al doilea lung-metraj, „Caravana cinematografica”.

Producatori executivi din partea HBO Central Europe sunt Aurelian Nica si Andrei Cretulescu. Filmarile pentru În deriva vor dura pana in luna august, iar premiera pe HBO Romania va avea loc in decembrie.
  
asdasd