Cinema sub clar de luna in Parcul Bazilescu

Luni, 13 Iulie 2009, Categoria: Noutati

Cinema sub clar de luna in Parcul Bazilescu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatoarea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), impreuna cu Primaria Sectorului 1, initiaza in perioada 17-26 iulie, in Parcul Bazilescu, proiectul de cinema in aer liber, intitulat Sub clar de luna.

Dupa 3 luni de Caravana cinematografica, cu proiectii de film in orase in care mersul la cinema a fost uitat, dupa o editie TIFF cu 9 locatii de proiectie la Cluj-Napoca, de tip Indoor, Open Air si Drive-in, dupa un TIFF Sibiu si un TIFF Zalau Open Air in luna iunie, a venit si randul Bucurestiului sa gazduiasca o noua initiativa aparte a TIFF-ului: proiectii de film Sub clar de luna, cu intrare libera.

Timp de 10 zile, incepand de vineri 17 iulie, pana duminica 26 iulie, bucurestenii vor putea viziona in Parcul Bazilescu, in fiecare seara, de la ora 22.00, cate un film atent selectionat de organizatorii TIFF-ului.

Programul este variat, cu filme de box office ale anului 2009, precum Star Trek, Fast & Furious 4, Duplicity, dar si cu filme mult premiate din 2008 precum Gommora, in regia lui Matteo Garrone, castigator al Marelui Premiu al Festivalului de la Cannes si a 5 premii in cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film, printre care Premiul pentru Cel mai bun film, si Vicky Cristina Barcelona, film ce i-a adus regizorului Woody Allen Globul de Aur pentru Cel mai bun film si lui Penelope Cruz un Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Tot in cadrul proiectului Sub clar de luna, bucurestenii care n-au avut ocazia sa vizioneze documentarul lui Emir Kusturica, Maradona (2008), in care joaca insusi Maradona, vor putea testa acest film in Parcul Bazilescu. Nici filmul italian Non pensarci (2007), in regia lui Gianni Zanasi, castigator a 3 premii la Festivalul de la Venetia, nu trebuie ratat.

Si intrucat in campania de re-atragere a publicului roman catre cinema, Caravana Filmelor, Nunta muta a lui Horatiu Malaele s-a aflat printre preferatele publicului, organizatorii TIFF-ului au decis sa includa acest film in programul de proiectii Sub clar de luna, oferind bucurestenilor o noua posibilitate de a viziona debutul in lung metraj al celebrului actor.

Sub Clar de luna - Cinema Open Air este un proiect initiat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc in colaborare cu agentia Cameleon PR & Events si sprijinit de Primaria Sectorului 1, ce continua dorinta organizatorilor TIFF-ului de a (re)deschide apetitul romanilor pentru mersul la cinematograf.
  
asdasd