Actorii principali din Domestic vin la KINObservatorul de la Cinema Union

Luni, 1 Aprilie 2013, Categoria: Noutati

Actorii principali din Domestic vin la KINObservatorul de la Cinema Union Luni, 1 aprilie, de la ora 19:30, Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane (Strada Ion Campineanu nr. 21) gazduieste o proiectie speciala a filmului DOMESTIC, al treilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru (dupa multipremiatele PESCUIT SPORTIV si DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENŢII).

Proiectia este urmata de o discutie la care participa regizorul-scenarist Adrian Sitaru si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan, alaturi de actorii Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Clara Voda, Ioana Flora, Dan-Cristian Hurduc si Ariadna Titieni.

Este prima intalnire cu publicul, din campania nationala de promovare a filmului DOMESTIC, la care sunt prezenti toti actorii principali din distributie.

Cel de-al optulea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana in colaborare cu revista „Observator cultural”, este al patrulea din 2013, dupa cele dedicate filmelor ROCKER de Marian Crisan, KILLING TIME de Florin Piersic Jr si POZIŢIA COPILULUI de Calin Peter Netzer. În noiembrie si decembrie 2012, Sala Union a mai gazduit patru evenimente de succes, avandu-i ca invitati pe regizorii Cristian Mungiu, Dan Chisu, Paul Negoescu si Radu Gabrea, alaturi de o parte dintre membrii echipelor filmelor lansate de ei. Cel mai recent film al regizorului Adrian Sitaru, comedia dulce-amaruie DOMESTIC, este o poveste despre oamenii care mananca animalele pe care le iubesc si animalele care iubesc oamenii neconditionat. Un iepure, o gaina, o pisica, un caine si un porumbel trec prin viata personajelor principale, influentandu-le evolutia. Cu un imaginar minunat, dar si dureros de real, DOMESTIC este povestea copiilor, adultilor si animalelor care convietuiesc sperand la o viata mai buna.

Filmul urmareste povestea a trei personaje principale – domnul Lazar (Adrian Titieni), domnul Mihaes (Gheorghe Ifrim) si Toni (Sergiu Costache) - si a animalelor lor, cu totii nevoiti sa locuiasca impreuna in aceeasi comunitate a blocului.

Antrenate de o serie de evenimente amuzante, absurde, insa totusi realiste, fiecare dintre cele trei personaje completeaza povestea celuilalt, influentand-o intr-o anumita masura. Regizorul Adrian Sitaru despre filmul sau:

„Mi-am dorit un film simplu, amuzant si emotionant in acelasi timp. Inspirat in mare masura din copilarie, filmul se bazeaza pe cateva povesti cu animale domestice (si nu numai), copii si parintii acestora. Sunt povesti in care am realizat ca se regasesc multi oameni si nu doar din Romania. Sunt povesti universale in care copiii, animalele si adultii ajung sa interactioneze accidental, insa destinele, atat ale animalelor cat si ale oamenilor, se intrepatrund, se influenteaza si schimba ireversibil. Sa ne uitam putin in jurul nostru: cati oameni sunt in parcuri si pe strazi cu animale, cati dintre vecinii nostrii nu au macar un acvariu sau un papagal, uitati-va cat de mult sunt prezente in viata noastra animalele, de la reclamele TV, in cantece, sigle, in numele de familie, povesti, filme etc. Ma gandesc ca avem o mare nevoie de animale si ele de noi, de aici am realizat cat de mult ne iubim si mancam in acelasi timp la propriu animalele, iar la figurat intre noi oamenii. Am incercat sa pun in film toate astea prin ochii unui copil pentru care viata este simpla, cruda, misterioasa si foarte amuzanta in acelasi timp, iar adultii sunt la fel: buni, cruzi, fara logica dar foarte amuzanti si... ma opresc aici. Restul in film.” DOMESTIC, o coproductie intre 4 Proof Film (Romania) si unafilm (Germania), a avut premiera mondiala in noiembrie anul trecut, in competitia singurului festival international de film de clasa A din America Latina, cel de la Mar del Plata (Argentina), si a mai fost selectionat, in ianuarie, in cadrul Festivalului de Film Slamdance, organizat exclsuiv de cineasti si concentrat asupra filmului independent, ca atare supranumit „Quinzaine des Réalisateurs al Sundance-ului”. Va asteptam! Tarifele practicate de Cinemateca Romana:

Bilet pentru spectatorii fara abonament: 10 lei

Bilet pentru spectatorii cu abonament: 8 lei

Bilet pentru elevii, studentii, pensionarii etc. cu abonament: 5 lei

Bilet pentru studentii UNATC sau UNArte cu abonament: 5 lei

Abonament (valabil pentru intreaga stagiune): 15 lei

Abonament (redus, pentru elevi, studenti, pensionari etc.): 12 lei

Abonamentele pentru stagiunea in curs se pot achizitiona de la Cinemateca Eforie (Strada Eforie nr. 2).
  
asdasd