Wall-E in premiera TV la HBO

Joi, 23 Iulie 2009, Categoria: Recomandari TV

Wall-E in premiera TV la HBO Unul dintre cele mai premiate lung metraje de animatie ale ultimilor ani, WALL-E (r. Andrew Stanton, SUA, 2008), soseste pe micile ecrane din Romania, in premiera si in exclusivitate la HBO. Astfel, duminica, 26 iulie, de la ora 20:00, telespectatorii Home Box Office vor putea sa urmareasca super-productia marca Disney-Pixar, rasplatita cu peste 40 de distinctii ale festivalurilor de film si asociatiilor de cineasti in 2008.

Filmul va fi difuzat in varianta dublata in limba romana.

WALL-E este cel mai recent castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de lung metraj – animatie. Pe langa trofeul care a incununat impresionantul bilant al peliculei, filmul a fost nominalizat la alte cinci categorii importante ale Premiilor Academiei Americane de Film, printre care se numara Cel mai bun scenariu (Andrew Stanton, Jim Reardon, Pete Docter), Cea mai buna muzica originala (Thomas Newman) sau Cea mai buna melodie originala (Down to Earth – Peter Gabriel si Thomas Newman). Globul de Aur, Premiul BAFTA sau Grammy nu lipsesc nici ele din palmaresul lui WALL-E.



Laudat la unison de critica internationala si apreciat de spectatori de toate varstele din lumea intreaga, WALL-E nu impresioneaza numai prin realizarea tehnica cu totul deosebita, care ajuta personajele filmului sa devina icon-uri ale animatia contemporana de la Hollywood, ci si prin scenariul regizat si co-scris de Andrew Stanton, realizatorul altui lung metraj de animatie antologic, Finding Nemo.



"Faptul ca Wall-E functioneaza in mare parte fara dialog este cu atat mai uimitor: filmul poate trece cu usurinta barierele de limba, ceea ce nu poate fi decat in avantajul sau, avand in vedere ca e vorba despre o poveste care priveste intreaga planeta" scrie Roger Ebert, reputatul critic de film de la Chicago Sun-Times.

"Sint atitea gaguri si detalii in fiecare cadru incit ne e imposibil sa prindem totul dintr-o singura vizionare; dar, indiferent citi robotei misuna prin cadru si cite chestii fac, niciodata nu ratam acel lucru pe care regizorul vrea sa-l vedem. Atunci cind ne da cite un cadru de debandada vazuta de sus, el nu mai vrea sa vedem actiuni si personaje, ci aranjamente artistice, usor hipnotice, de forme si culori miscatoare" spune Andrei Gorzo, cunoscutul editorialist de la Dilema Veche.
  
asdasd