Un robot foarte uman si niste oameni cam plicticosi

Miercuri, 10 Septembrie 2008, Categoria: Rezumatul saptamanii

Un robot foarte uman si niste oameni cam plicticosi [Saptamana 5-11 septembrie]




La prima vedere, "Tentatia ca$h-ului" e un thriller flamboiant populat de tipi aratosi si stilati (in genul lui George Clooney) care isi trec vremea cu mici gainarii pana primesc o propunere mai tentanta: jaful unor diamante in valoare de 12 milioane de euro. La a doua vedere, Jean Reno si Valeria Golino ne incanta cu sarmul lor tipic european (nici Dujardin nu are un zambet de lepadat) iar toata lumea pare ca se simte bine band sampanie si traind pe picior mare. La a treia vedere, insa, scenariul e cam problematic - nu pentru ca n-ar avea rasturnari de situatie surprinzatoare, ci tocmai pentru ca are prea multe. Obositor de multe.

CineTV dixit: desi se scalda in valuri de bauturi fine si decoruri luxoase, "Ca$h" nu e tocmai "Ocean's Eleven", si ceea ce s-a vrut a fi o tesatura fina de situatii complexe a devenit o plasa sufocanta de intrigi aiuritoare. S-a vrut un film spumos. A iesit doar unul ok. Vizionabil. Dar nu neaparat.

(vezi trailer)




Inca un film frantuzesc va asteapta pe ecrane saptamana asta, si anume "Sarpele" lui Eric Barbier, un thriller adaptat dupa romanul "Plender" al lui Ted Lewis, povestea unui cuplu seducator de escroci in care ea (Olga Kurylenko) este momeala pentru bogatasii in cautare de aventuri extra-conjugale iar el (Clovis Cornillac) e infamul fotograf care le imortalizeaza momentele de pasiune compromitatoare. Si povestea unei razbunari in cheie foarte "noir" intre doi colegi de breasla si fosti colegi de scoala, cu jocuri de-a soarecele si pisica... un subiect neo-Hitchcockian, ce mai.

CineTV dixit: prima jumatate reuseste un suspans convingator, dupa care se pierde intr-o reteta fumata de thriller comercial. Pacat. Poate un remake hollywoodian sa iasa mai bine.

(vezi trailer)




Ati citit Jules Verne in copilarie> Atunci puteti incerca o Calatorie spre centrul Pamantului in compania lui Brendan Fraser, un geolog pornit in cautarea fratelui sau disparut in maruntaiele Terrei. Calatorie fantastica printre monstri preistorici si diverse creaturi bizare, imblanzita de prezenta unei frumuseti nordice, o ghida locala pe nume Hannah (Anita Briem). Povestea e aceeasi de 100 si ceva de ani; a fost reluata de nenumarate ori pe marile si micile ecrane, iar Eric Brevig nu are chef sa se complice cu nimic nou, ramanand la aceleasi intamplari vag amuzante si prea putin credibile din punct de vedere stiintific (nu ca i-ar pasa cuiva, pana la urma).

CineTV dixit: efectele 3-D salveaza mult din film si il fac interesant de urmarit, de la T-Rex-ul care va sufla in nas pana la caderea luuuuunga si terifianta spre centrul Pamantului, dar nu va asteptati in rest la mare lucru. Incercati "Indiana Jones", e mai entertaining.

(vezi trailer)




Daca vreti totusi sa vedeti un film bun saptamana asta mergeti la Wall-E, povestea absolut cuceritoare a unui robotel ramas singur pe un Pamant post-apocaliptic (unde apocalipsa a insemnat sufocarea sub munti si munti de gunoaie). Un robotel-gunoier, care isi trece vremea construind zgarie-nori din fiare vechi, are ca animal de casa un gandac de bucatarie (stiati ca astia ne vor supravietui, nu?) si se amuza uitandu-se la filme muzicale vechi, tanjind dupa un suflet (sau masina) pereche. Si perechea apare sub forma unui alt robot, rotunjor si elegant si feminin pe nume Eva (simbolic rau, nu?), cu un design sexy, undeva intre manga si computerele Apple. Andrew Stanton si baietii de la Pixar reusesc un film excelent, aproape fara dialog, dar plin de umor si duiosie si caldura. Lipsit de melodrama si de vesnicele glumite "cool" de care mustesc in ultima vreme filmele de animatie. Cu o imagine impecabila, culori bine alese si efecte speciale perfect executate.

CineTV dixit: merita vazut, chiar si in varianta dublata. Dincolo de mesajul ecologic, e cea mai simpla si misto poveste de dragoste aparuta pe ecrane de ceva timp incoace.

(vezi trailer)
  
asdasd