TIFF vine la Peninsula

Luni, 2 August 2010, Categoria: Noutati

TIFF vine la Peninsula In perioada 26-29 august, in cadrul celei de-a opta editii a Festivalului Peninsula, TIFF (Festivalul International de Film Transilvania) a pregatit cinefililor un program plin cu proiectii de senzatie.

Selectia filmelor cuprinde titluri hit precum Altiplano (R. Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), aflat in competitia TIFF 2009, Zift (R. Javor Gardev), un film noir care a revolutionat box-office-ul bulgar, sau Il Divo (R. Paolo Sorrentino), portretul legendarului politician italian Giulio Andreotti. Nu in ultimul rand microbistii si fanii celebrului jucator de fotbal Ferenc Puskas nu trebuie sa rateze Puskas Hungary, un documentar in regia lui Tamás Almási despre marele capitan al echipei maghiare din anii '50, care a invins saracia si exilul, a trecut prin Cel de-al Doilea Razboi Mondial si Revolutia din 1956, ajungand atacantul celebru in toata lumea al echipei Real Madrid.

"Nu poate decat sa ma bucure colaborarea dintre doua festivaluri importante din Romania si sper ca aceasta apropiere dintre cinematografie si muzica sa fie una de succes. Ne-am propus sa prezentam la Festivalul de la Targu Mures o selectie din cele mai bune filme de la Festivalul International de Film Transilvania, productii care au fost foarte bine primite de clujeni si cred ca vor fi la fel de bine receptate si de publicul de la Peninsula. Cred ca aceasta intalnire dintre TIFF si Festivalul Peninsula reprezinta inceputul unui frumos si durabil parteneriat", declara Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

"Asa cum ne-am obisnuit deja vizitatorii, Peninsula nu inseamna doar un festival de muzica, e un loc unde o comunitate se intalneste o data pe an, astfel incat a fost dintotdeauna important pentru noi sa avem nu doar cele mai bune concerte, ci si o serie larga de programe care sa ocupe timpul celor care vin la festival, in special ziua. Pe langa programele derulate de ONG-uri sau zecile de competitii sportive, cultura filmului a avut tot timpul un loc special in programul non-muzical celui mai mare festival de gen din Romania, motiv pentru care ne bucura faptul ca am putut realiza un parteneriat cu cel mai mare festival de film din Romania. Peliculele TIFF ajung, prin intermediul Peninsula, sa fie vazute nu doar la Cluj si la Sibiu, ci si la Targu Mures", a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Pe toata perioada festivalului de la Targu Mures, spectatorii se vor putea bucura de cate trei filme pe zi: doua indoor, in intervalul orar 13.00-17.00 si unul seara, open air, incepand cu ora 21.00.

Festivalul Peninsula se desfasoara intre 26 si 29 august la Targu Mures, printre cele mai asteptate concerte ale editiei din 2010 fiind Korn – in premiera in Romania – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, The Rasmus sau Dub FX, la care se adauga DJ-i din toata lumea care vor mixa intr-o locatie muzicala dedicata special muzicii electronice, la Freedom Music Arena.

Biletele pentru Festivalul Peninsula se gasesc in reteaua Eventim, pe site-ul www.eventim.ro, precum si la o serie de locatii alternative mentionate pe site-ul oficial al evenimentului, www.peninsula.ro.
  
asdasd