The Shukar Collective Project - din 24 iunie la HBO

Joi, 17 Iunie 2010, Categoria: Recomandari TV

The Shukar Collective Project - din 24 iunie la HBO Joi, 24 iunie 2010, ora 20:00, telespectatorii HBO vor putea urmari in premiera documentarul original produs de HBO Central Europe, The Shukar Collective Project, regizat de Matei-Alexandru Mocanu. Finalist al Concursului National de Scenarii in 2009, si co-produs de HiFilm Productions, filmul spune povestea Shukar Collective, cunoscutul grup care a alaturat muzica ursarilor cu stilurile electro, drum'n'bass, dub, hip-hop, jazz si cu un puternic concept vizual, creand un curent unic.

Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului Shukar Collective, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala. Astfel, membrii fondatori ai grupului de ursari Shukar, Napoleon (43 de ani, solist vocal si percutionist la butoi), Tamango (67 de ani, vocal, efecte speciale cu linguri), Clasic (29 de ani, voce si percutie), precum si cei care i-au descoperit: DJ Vasile, Matze, Vlaicu Golcea, Dan Handrabur, vorbesc pentru prima data dupa despre ascensiunea si destramarea proiectului. The Shukar Collective Project aduce pe ecran cluburile bucurestene, scenele de concert, studiourile DJ-ilor, precum si locuintele muzicienilor rromi din judetul Teleorman si Giurgiu. Filmul depaseste granitele documentarului muzical, orizontul sau de cercetare vorbind, mai mult decat despre muzica, despre contactul si ciocnirea dintre culturi: vechi si nou, traditional si avangarda, muzica electronica si muzica realizata cu linguri si butoaie, tigani si romani – membrii proiectului reprezinta pozitii cultural antitetice, desi muzica lor are mii de fani in lumea intreaga. The Shukar Collective Project reflecta aceasta ciocnire culturala si ii dezbate toate fatetele si consecintele.

Folosind interviuri, dar si tehnici de documentare observationala, filmat in locatii importante in spatiul urban, documentarul construieste un portret al grupului Shukar Collective. Filmul integreaza in el remarcabilele povesti de viata ale membrilor si cum reies ele in muzica, capturand astfel esenta unei subculturi urbane, dar si intelepciunea traditionala atasata identitatii lor ca grup. Vor fi surprinse si conflictele din interiorul grupului, pe masura ce membrii incearca sa-si definitiveze odata pentru totdeauna identitatea ca proiect multi cultural.

The Shukar Collective Project este cel de-al doilea proiect finalist al editiei 2009 a Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) produs si lansat de HBO anul acesta.
  
asdasd