The Hurt Locker - marele castigator la premiile BAFTA

Luni, 22 Februarie 2010, Categoria: Noutati

The Hurt Locker - marele castigator la premiile BAFTA "The Hurt Locker", drama de razboi regizata de Kathryn Bigelow, a fost desemnata Cel mai bun Film de catre Academia Britanica de Film si Televiziune in cadrul galei premiilor BAFTA desfasurata duminica seara la Royal Opera House din Londra.

Nominalizat la opt categorii (alaturi de "Avatar" si "An Education"), "The Hurt Locker" a obtinut si premiile pentru cel mai bun scenariu original (semnat Mark Boal), cea mai buna imagine, cel mai bun montaj si cel mai bun sunet.

Kathryn Bigelow a castigat si premiul pentru regie, devansandu-l pe James Cameron. "Avatar" a obtinut in schimb distinctiile pentru cea mai buna scenografie si cele mai bune efecte vizuale.

Cei mai buni actori in roluri principale au fost desemnati Colin Firth ("A single man") si Carey Mulligan ("An Education"), in timp ce Christoph Waltz ("Ticalosi fara glorie") si Mo'nique ("Precious") au fost premiati pentru prestatiile lor in roluri secundare.

Premiul pentru cel mai bun film britanic i-a revenit peliculei "Fish Tank", de Andrea Arnold, iar Cel mai bun film in alta limba decat engleza a fost "Profetul/ Un Prophète", de Jacques Audiard.

Animatia "Up" a fost dublu premiata, drept cel mai bun film de animatie, dar si pentru muzica, iar "Sus, in aer/ Up in the Air" a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, semnat de Jason Reitman, regizorul filmului, si Sheldon Turner.

Kristen Stewart, vedeta trilogiei "Amurg/ Twilight", a castigat premiul pentru debut - "The Orange Rising Star", votat de public, iar premiul pentru intreaga cariera (Academy Fellowship) i-a revenit actritei Vanessa Redgrave.
  
asdasd